Tuesday, April 16, 2024
HomeSportUn parc atletic unic în România, inspirat de Danemarca, va fi construit...

Un parc atletic unic în România, inspirat de Danemarca, va fi construit în Bacău

Un parc atletic unic în România, inspirat de Danemarca, va fi construit în Bacău

România va beneficia de un proiect de amploare, care va face deliciul iubitorilor de sport, în special alergătorilor. Primul parc atletic din țară va fi construit în orașul Bacău, pe un teren generos de patru hectare. Acest proiect inovator se inspiră din parcul sportiv din Odense, Danemarca și promite o experiență deosebită pentru toți cei pasionați de activitățile fizice în aer liber.

Proiectul este rezultatul unei licitații câștigate de grupul Conextrust-Routte Construct-Evalcons Tech, care va investi zeci de milioane de euro în dezvoltarea parcului. Valoarea totală a zonei se estimează la 14,5 milioane de euro, iar implementarea acestuia este susținută de Consiliul Județean Bacău. Pentru a omagia un mare nume al atletismului românesc, parcul va fi denumit după Doina Melinte.

O varietate de activități sportive într-un cadru natural

Noul parc atletic din Bacău va oferi posibilitatea practicării diverse activități sportive în aer liber. Pe terenul aflat în imediata apropiere a penitenciarului din zonă, se vor desfășura alergări, sărituri și diferite tipuri de aruncări. De asemenea, în cadrul parcului se va amenaja o pistă de atletism cu o lungime de 309 metri, situată pe un deal pitoresc.

O pistă specială de alergare va fi amplasată circular, într-o porțiune de aproximativ 400 de metri. Această pistă va fi alcătuită din 6 culoare individuale, iar pe lângă aceasta, va exista și o pistă de sprint, cu 8 culoare de alergare, oferind astfel o varietate de opțiuni pentru practicanții de alergare.

Parcul va dispune și de alte facilități, precum o pistă de pumptrack, un spațiu destinat aruncării cu ciocanul și chiar un mic lac de agrement, unde vizitatorii se vor putea relaxa în timpul pauzelor.

Dotări moderne și spații de relaxare

Parcul atletic din Bacău va fi complet echipat pentru a oferi o experiență sportivă de calitate. Aici vor fi amenajate spații speciale pentru ciclism și jocuri de echipă, unde pasionații vor putea să practice aceste sporturi într-un mediu adecvat.

Complexul sportiv va dispune de facilități precum vestiare, grupuri sanitare și un spațiu administrativ. De asemenea, vor fi disponibile și spații de depozitare și spații multifuncționale, care pot fi utilizate pentru diverse evenimente și activități complementare sportului.

Implementarea acestui proiect va aduce un suflu nou în peisajul sportiv al Bacăului, oferind oportunități diverse pentru cei pasionați de mișcare și activități în aer liber. Se estimează că parc atrage atât sportivi profesioniști, cât și amatori, care își doresc să se bucure de facilitățile moderne și de natura înconjurătoare.

Inspirat de Danemarca, parc atletic Bacău este o premieră în România

Parcul atletic din Bacău este un proiect unic în România, care se inspiră din modelele daneze de dezvoltare a infrastructurii sportive. Similar cu parcul sportiv din Odense, acesta va reprezenta un exemplu pentru alte orașe în ceea ce privește promovarea unui stil de viață sănătos și implicarea în activități sportive.

Inaugurarea parc atletic din Bacău este foarte așteptată în rândul comunității, iar locuitorii orașului și-au exprimat deja entuziasmul față de această nouă oportunitate de a practica sportul într-un cadru modern și plăcut. În acest fel, orașul Bacău se distinge prin inovație și investiții adecvate în promovarea activității fizice și a unui stil de viață sănătos.

Taguri: parc atletic, Bacău, infrastructură sportivă, Doina Melinte, activități fizice

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments