Friday, June 21, 2024
HomeSportUn nou stadion pentru Dinamo, o veste uriașă pentru suporteri

Un nou stadion pentru Dinamo, o veste uriașă pentru suporteri

Un nou stadion pentru Dinamo, o veste uriașă pentru suporteri

Legendele lui Dinamo au susținut întotdeauna că echipa din Ștefan cel Mare are nevoie de propriul stadion pentru a putea face performanță. Aceasta este o dorință mult dorită de suporteri și care pare să se apropie de îndeplinire. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat deschiderea procedurii de dezbatere publică pentru proiectul de construire a Arenei Multifuncționale Dinamo, un pas important în direcția construirii stadionului de 172 de milioane de euro al lui Dinamo.

Noul stadion al lui Dinamo

Stadionul cu o capacitate de 25.059 de locuri

Arena din Șoseaua Ștefan cel Mare din București ar urma să înceapă construcția după adoptarea Hotărârii de Guvern care va avea loc pe 29 februarie. Stadionul va avea o capacitate de 25.059 de locuri și va fi clasificat în categoria I, nivel de competiție internațional. Va fi încadrat în categoria a 4-a conform clasificării UEFA. În plus față de terenul de joc, vor fi construite și alte facilități precum parcări, spații de cazare, un spațiu expozițional, un amfiteatru, o sală de mese, spații de antrenament și un centru de recuperare pentru sportivi.

Dimensiunea terenului va fi de 105 x 68 metri, iar incinta terenului va fi de 125 x 85 metri, asigurând astfel distanțele necesare pentru panourile led publicitare și siguranța spectatorilor.

Contribuția CS Dinamo la construirea stadionului

CS Dinamo va contribui cu aproximativ 5,4 milioane de euro pentru lucrările de demolare, consolidare și ulterior racordare la utilitățile necesare. Stadionul va fi construit pe o suprafață de 66.551 de metri pătrați și va include un corp central de 4 etaje, un corp perimetral de 1 etaj, un turn helioport și un portic de intrare în stil semifero-rotund care va face legătura cu vechea arenă istorică.

Stadionul va fi dotat cu numero

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General