Monday, June 24, 2024
HomeSportUn nou caz de Alaskapox confirmat în Alaska

Un nou caz de Alaskapox confirmat în Alaska

Un nou caz de Alaskapox confirmat în Alaska

Un caz tragic de deces în urma infecției cu Alaskapox a adus în prim plan acest virus rar care afectează populația din Fairbanks și nu numai. Oficialii din domeniul sănătății au confirmat existența acestui virus neobișnuit care face parte din familia ortopoxvirusurilor și poate infecta atât animalele, cât și oamenii.

Primul caz în care o persoană infectată cu Alaskapox a murit a fost recent înregistrat în statul Alaska. Bărbatul în vârstă, care locuia în Peninsula Kenai, era deja suprimat imunologic din cauza tratamentului pentru cancer. Acest lucru a făcut ca infecția să devină letală pentru el. Simptomele inițiale au constat în leziuni pe piele, anumite dureri articulare și umflarea ganglionilor limfatici. După câteva luni de la debutul simptomelor, bărbatul a fost spitalizat și, din păcate, a pierdut lupta în luna trecută.

Virusul Alaskapox a fost identificat pentru prima dată în 2015, când o femeie care locuia în apropierea orașului Fairbanks a fost diagnosticată cu acesta. De atunci, au fost înregistrate șapte cazuri de infectare în Alaska. Majoritatea pacienților au prezentat forme ușoare de boală, care au dispărut după câteva săptămâni. Cu toate acestea, persoanele cu imunitate scăzută sunt expuse unui risc mai mare de complicații.

Virusul Alaskapox se răspândește prin contactul cu animalele infectate

Oficialii din domeniul sănătății din Alaska consideră că virusul Alaskapox se răspândește prin contactul direct cu animalele infectate. Câinii, pisicile și alte animale de companie pot fi purtători ai acestui virus, fapt confirmat de studii recente. Cu toate acestea, nu s-a raportat niciun caz de transmitere de la om la om până în prezent.

Pentru a preveni răspândirea virusului, oficialii au recomandat ca persoanele cu leziuni de Alaskapox să le acopere cu bandaje pentru a evita contactul cu alte persoane. Deși boala este considerată rară și în general ușoară, este importantă luarea măsurilor de precauție adecvate pentru a preveni potențiale complicații în cazurile de imunitate scăzută.

Un nou caz de ciumă bubonică confirmat în Oregon

Într-un alt colț al Statelor Unite, mai precis în Oregon, a fost înregistrat primul caz de ciumă bubonică în ultimii opt ani. Autoritățile sanitare au confirmat că un rezident a fost infectat cu această boală gravă și se presupune că sursa de infecție a fost pisica familiei.

Conform declarațiilor oficiale, pisica în cauză era grav bolnavă și prezenta un abces care supura. Contactele apropiate ale persoanei infectate și animalului de companie au fost identificate și tratate cu medicamente adecvate pentru a preveni răspândirea bolii. Din fericire, cazul uman a fost diagnosticat în stadiile incipiente ale bolii, iar pacientul a răspuns favorabil la tratamentul cu antibiotice.

Ciuma bubonică este o boală bacteriană care poate afecta atât oamenii, cât și animalele. Este transmisă prin mușcătura unui purice infectat sau prin contactul direct cu animalul bolnav. Deși cazurile de ciumă sunt rare în Statele Unite, este importantă monitorizarea și luarea măsurilor de precauție adecvate pentru a evita răspândirea bolii și apariția unor epidemii.

Prevenirea și tratamentul

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General