Tuesday, April 16, 2024
HomeJustitieUn medic din Craiova este judecat pentru uciderea din culpă a unui...

Un medic din Craiova este judecat pentru uciderea din culpă a unui pacient

Un medic din Craiova este judecat pentru uciderea din culpă a unui pacient

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au decis să trimită în judecată un medic din Craiova, care este acuzat de ucidere din culpă ca urmare a unei greșeli medicale. Această decizie vine după ancheta desfășurată de autorități în urma unui caz în care medicul ar fi cauzat decesul unui pacient în timpul unei intervenții chirurgicale. Procurorii au decis, de asemenea, să continue cercetările față de același medic pentru alte trei infracțiuni similare. Informațiile au fost furnizate de Gazeta de Sud.

Potrivit anchetatorilor, medicul a provocat decesul unui pacient în timpul unei intervenții chirurgicale. Această descoperire a dus la deschiderea unui dosar penal împotriva medicului și la inițierea procedurilor de judecată. De asemenea, procurorii au hotărât să despartă acest caz de alte infracțiuni similare comise de medic și să continue investigațiile pentru celelalte trei cazuri. Astfel, medicul se află acum în fața justiției și va trebui să-și susțină acțiunile în fața instanței.

Anunțul despre reținerea medicului a fost făcut de IPJ Dolj în aprilie 2023. La acea dată, se susținea că patru pacienți au decedat în urma unor intervenții chirurgicale realizate de medicul din Craiova. Oamenii legii au explicat că medicul este bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale ce au dus la decesul a doi bărbați în vârstă de 76 și 77 de ani din Craiova și Plenița, respectiv două femei în vârstă de 64 și 66 de ani din Târgu Jiu.

Polițiștii doljeni au declarat: „În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”. Procurorii au dispus plasarea medicului sub control judiciar pe data de 11 aprilie.

La data de 23 ianuarie 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus emiterea rechizitoriului și trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a medicului Alin Dragoș Demetriean, angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. El este acuzat de ucidere din culpă ca urmare a unei greșeli medicale.

Din rechizitoriu reiese că în data de 13 septembrie 2019, medicul a efectuat o intervenție chirurgicală necorespunzătoare care a condus la decesul unui pacient. În timpul unei mediastinoscopii cervicale anterioare de tip Carlens, medicul a secționat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, ceea ce a cauzat o hemoragie externă masivă. Pacientul a decedat în dimineața zilei de 14 septembrie 2019. Procurorii susțin că există o legătură directă de cauzalitate între intervenția medicului și moartea pacientului. Această greșeală medicală a dus la deschiderea procesului penal împotriva medicului.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Craiova și va trece acum prin etapa de cameră preliminară. În acest caz, rudele pacientului decedat s-au constituit parte civilă. De asemenea, societatea de asigurări City Insurance (prin lichidator) și Spitalul de Urgență Craiova sunt responsabile civilmente. Procurorii au mai dezvăluit că au hotărât să despartă acest caz de celelalte trei infracțiuni de ucidere din culpă și să continue cercetările în aceste dosare separate.

TAGS:

ucideredinculpa, procurori, Parchetului, Judecătoria, Craiova, medic, ucidere, greșeală medicală, intervenție chirurgicală

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments