Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateUn localnic din Berești decide să repare gropile de pe drum folosind...

Un localnic din Berești decide să repare gropile de pe drum folosind doar lopata și târnăcopul

Un localnic din Berești decide să repare gropile de pe drum folosind doar lopata și târnăcopul

Alin Blanariu, un bărbat în vârstă de 42 de ani, născut și crescut în satul Berești, s-a confruntat cu situația alarmantă a gropilor de pe drum și a hotărât să ia măsuri. Alin și un alt localnic au decis să se implice activ și să repare strada pe cont propriu, folosind doar lopata și târnăcopul. Motivația lor a fost dată de aproapele incident în care vehiculul lui Alin a fost aproape avariat din cauza gropilor de pe drum.

Inițiativa lor a prins contur atunci când Alin a realizat că satul Berești este ignorat și drumul este de fapt numit drum județean doar în teorie. “Zilele trecute era apă prin gropi, nu am realizat și era să îmi rup mașina în două. Așa am decis să iau lopata și târnăcopul și să mă apuc să umplu aceste gropi. Aici, la Berești, suntem uitați de lume, e drum județean numai cu numele”, a relatat Alin într-un interviu acordat pentru presa locală.

Determinat să aducă o îmbunătățire reală, Alin a decis să adune semnături pentru o petiție care va fi înaintată Consiliului Județean Suceava. El speră că această acțiune va atrage atenția autorităților și că drumul va beneficia în cele din urmă de reparații adecvate.

Primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu, a explicat cauza întârzierii în reparații. El a menționat că, în cadrul satului Berești, s-au obținut finanțări pentru asfaltarea a peste 2 kilometri de drum. Cu toate acestea, restul drumului care leagă localitățile nu a putut fi asfaltat, deoarece este un drum județean care intră în responsabilitatea Consiliului Județean.

Primarul a subliniat că, de când a preluat funcția în 2012, au fost făcute 20 de cereri către Consiliul Județean referitoare la DJ 209B. Răspunsul a fost întotdeauna același: includerea drumului în programul de investiții este luată în considerare, dar depinde de disponibilitatea fondurilor și de priorități.

Situația drumurilor nu afectează doar rezidenții care își rup mașinile în gropi, ci și accesul la transportul public. Începând cu anul 2015, satul Berești nu mai este deservit de serviciul de transport în comun, ceea ce înseamnă că locuitorii trebuie să suporte costuri ridicate pentru a utiliza serviciile de taxi pentru a ajunge în municipiul Suceava.

Pentru a face problema vizibilă și pentru alți membri ai comunității, Alin decide să adune semnături pentru petiția pe care o va înainta Consiliului Județean Suceava. El speră că prin implicarea cetățenilor și prin presiunea publică, autoritățile vor lua măsuri pentru rezolvarea acestei situații.

Articole conexe

TAGS: petiție, drum, transport public, infrastructură rutieră
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments