Tuesday, April 16, 2024
HomeSportUn loc superb din România se află în ruină

Un loc superb din România se află în ruină

Un loc superb din România se află în ruină

România este binecuvântată cu numeroase locuri spectaculoase, însă unul dintre acestea se află acum într-o stare deplorabilă. Este vorba despre un loc frumos situat în țara noastră, care a fost distrus de neglijență și indiferența oamenilor.

Situația dezolantă a acestui loc din România

Din păcate, există multe locuri în România care se află în paragină. Unele au fost uitate în timp, în timp ce altele au fost distruse de comunitățile locale. Un exemplu elocvent este un loc din Hunedoara, unde priveliștea este într-adevăr dureroasă.

Mai multe zone de-a lungul râului Strei au fost neglijate și au devenit de nerecunoscut, fiind transformate în gropi de gunoi improvizate. Chiar și cu prezența uneia dintre cele mai frumoase ape din țară în acea zonă, mulți oameni nu au acordat nicio atenție acestui aspect.

Râul Strei, care își are izvoarele în Munții Șureanu, este un adevărat spectacol natural în România. Apele sale curg în Țara Hațegului și primesc contribuția a mai multor afluenți izvorâți din munții Poiana Ruscă, Șureanu și Retezat.

Trebuie menționat că în apropiere de Hațeg a fost descoperită comoara lui Decebal, cum este cunoscută astăzi această zonă. Acest aspect ar fi putut face din locul respectiv o atracție turistică memorabilă.

De ce acest loc a ajuns în paragină?

Cum a fost posibil ca acest loc frumos din România să ajungă într-o stare de abandon total și să fie ignorat de investitori? În anii ’90, au fost construite trei hidrocentrale și mai multe lacuri de acumulare, însoțite de canale de fugă. În același timp, mai multe balastiere au funcționat în zonă.

Planurile erau promițătoare și includeau construirea a patru centrale hidroenergetice suplimentare. Cu toate acestea, investițiile au fost abandonate, iar rezultatul se vede acum: locul din România este de nerecunoscut.

În loc să vezi un lac spectaculos și o bogată faună sălbatică, acum te vei confrunta cu bălți întunecate, mlaștini și gunoaie peste tot. Și se pare că nu numai turiștii și pescarii din zonă sunt de vină pentru această situație, conform Adevărul.

Oamenii locului au ales să scape de deșeurile rezultate din construcții, iar malul râului Strei a devenit un loc convenabil pentru a le arunca. Astfel, priveliștea dezamăgitoare din zonă este perceptibilă de oricine ajunge acolo.

Aici vei vedea de la haine vechi și mobilier stricat până la muntele de gunoaie. Și mulți oameni întâmpină cu revoltă această situație. Acum câțiva ani, acest loc era unul deosebit, dar acum totul s-a schimbat. Autoritățile pare că nu iau măsuri pentru a remedia situația.

“Este absolut insuportabil. Tone de gunoaie s-au adunat în locurile în care cu câțiva ani în urmă mergeam cu copiii și prietenii să petrecem timp în natură. Persoanele care surprind pe cineva aruncând deșeuri ar trebui să ia atitudine și să nu le permită acestora să polueze mediul înconjurător. Amenzile pentru aceste contravenții ar trebui să fie majorate”, se plânge un localnic din Călan.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments