Friday, June 21, 2024
HomeActualitateUn jurnalist Al Jazeera, acuzat că era agent Hamas și ținea ostatici...

Un jurnalist Al Jazeera, acuzat că era agent Hamas și ținea ostatici israelieni. Ce spune postul despre Abdallah Al Jamal, ucis în timpul raidului unui comando


Almog Meir (22 de ani), Andrei Kozlov (27 de ani) și Shlomi Ziv (40 de ani), eliberați, sâmbătă, în urma unui raid al unui comando, au fost ținuți captivi în casa fotoreporterului Abdullah Al-Jamal, ucis în timpul operațiunii, despre care armata israeliană spune că era angajat Al Jazeera și agent Hamas. Postul din Qatar neagă, însă Al-Jamal apare pe site-ul acestuia, relatează Yedioth Ahronoth și Times of Isael.


Forțele IDF au pătruns, în forță, într-o operațiune specială, în casa medicului Ahmed Al-Jamal, l-au ucis pe doctor, pe fiica și pe fiul acestuia, Abdallah Al-Jamal, și i-au eliberat pe Meir, Kozlov și Ziv, ținuți ostatici din 7 octombrie, după ce fuseseră răpiți de la festivalul de muzică electronic din kibuțul Reim.


El, tatăl medic și sora lui, uciși în raidul armatei israeliene


IDF a confirmat că l-a ucis pe Abdallah Al-Jamal, despre care susține că era fotograf Al Jazeera, dar și agent al organizației islamiste Hamas.


Al Jazeera a negat, însă, într-un comunicat, că a lucrat cu el: „Contul X al Ministerului israelian al Apărării și unele site-uri web israeliene au citat numele unui jurnalist palestinian din Gaza numit Abdullah Al Jamal, au susținut că lucrează pentru Al Jazeera și că numele lui a fost legat de ceea ce s-a întâmplat cu prizonierii eliberați de armată în centrul Fâșiei Gaza. Rețeaua Al Jazeera confirmă că Al-Jamal nu a lucrat niciodată cu noi, doar a contribuit la un articol de știință în 2019. Rețeaua subliniază, de asemenea, că aceste acuzații sunt o continuare a procesului de calomnie și dezinformare care vizează afectarea reputației, profesionalismului și independenței Al Jazeera”.


The X account of the Israeli Ministry of Defense, and some Israeli websites, quoted the name of a Palestinian journalist from Gaza called Abdullah Al-Jamal and claimed that he works with #AlJazeera, and that his name was linked to what happened in the Israeli army's liberation of…

— Al Jazeera PR (@AlJazeera) June 9, 2024

Postul qatariot spune că „nu a lucrat cu noi”, dar apare ca fotoreporter pe site


„Nu a făcut parte din companie, acum sau în trecut”, a insistat și directorul Omar Al-Walid. „Nu îl cunoaștem și toate zvonurile care au fost răspândite sunt false ”, a adăugat oficialul.


Numai că, pe site-ul postului, Al-Jamal este încă listat ca și colaborator!


capture 23 Un jurnalist Al Jazeera, acuzat că era agent Hamas și ținea ostatici israelieni. Ce spune postul despre Abdallah Al Jamal, ucis în timpul raidului unui comando

Guvernul israelian „a decis în unanimitate”, pe 5 mai, ca postul Al-Jazeera să fie „închis în Israel”, din cauză că „amenință securitatea țării”


Operațiunea de salvare a ostaticilor a fost redenumită „Arnon”, după soldatul Arnon Zamora care a fost ucis în timpul acesteia.


Pe lângă Meir, Ziv și Kozlov, după 246 de zile în captivitatea Hamas, a fost salvată, dintr-o casă aflată la 200 de metri de casa lui Al-Jamal, și Noa Argamani.


In an initial testimony documenting the killings committed by the Israeli army in the Nuseirat camp today, the @EuroMedHR reported that the Israeli army used a ladder to enter the home of Dr. Ahmed Al-Jamal. The army immediately executed 36-year-old Fatima Al-Jamal upon… pic.twitter.com/DjfjerIZTf

— Ramy Abdu| رامي عبده (@RamAbdu) June 8, 2024

Yossi, tatăl lui Almog Meir a murit cu câteva ore înainte de salvarea fiului său.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General