Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateUn incident grav în închisoarea Graz-Jakomini: Un român a atacat un coleg...

Un incident grav în închisoarea Graz-Jakomini: Un român a atacat un coleg de celulă cu un ciob de oglindă

Un incident grav în închisoarea Graz-Jakomini: Un român a atacat un coleg de celulă cu un ciob de oglindă

Un incident șocant a avut loc în închisoarea Graz-Jakomini, unde un român aproape că a ucis un coleg de celulă. Motivul neașteptat al atacului a fost stropirea patului tânărului de 25 de ani cu apă, relatează cotidianul austriac Kronen Zeitung.

În momentul atacului, într-o celulă împărțită de trei români, doi dintre ei au început să se prostească și să se stropiască cu apă unul pe celălalt. Din păcate, patul celui de-al treilea român, care era în închisoare pentru mai multe furturi, s-a udat din greșeală. Acest incident aparent minor a escaladat rapid într-o ceartă violentă, inițial verbală.

Tânărul de 25 de ani, extrem de enervat, a început să sune de mai multe ori la interfonul din celulă pentru a semnala problema, dar răspunsul întârziat al unui gardian l-a determinat să ia o decizie extremă. Fără să mai stea pe gânduri, și-a spart cele două oglinzi din cameră și s-a înarmat cu două cioburi ascuțite de sticlă triunghiulare.

Ținând cu fermecător cuiburile în mână, tânărul s-a îndreptat amenințător spre unul dintre colegii care au stropit cu apă, declarând fără echivoc: “Vino aici, te omor”. Într-un act de curaj, compatriotul său a acceptat provocarea de a se lupta, dar a cerut tânărului de 25 de ani să lase să lase cioburile de oglindă. Un al treilea român a încercat să intervină și să medieze conflictul, încercând să aplaneze tensiunea dintre cei doi.

Însă în loc să cedeze, tânărul agresiv a lovit cu furie în partea de sus a abdomenului, în piept și în gât cu cioburile de oglindă, provocând răni grave colegului său. În ciuda rănilor masive, victima a reușit să se apere și să împingă o saltea între el și atacator. Sângerând abundent, tânărul rănit a urcat pe patul de sus, unde și-a găsit adăpost și siguranță alături de celălalt coleg.

Între timp, atacatorul de 25 de ani a stat nepăsător la masa din celulă, fără să-i pese de suferința pe care a provocat-o. Colecționând mai multe răni, colegul nevătămat a încercat să oprească sângerarea utilizând un cearșaf. După ce ținutul penitenciar a fost alertat, mai mulți gardieni au intervenit pentru a salva situația. Victima a reușit în cele din urmă să supraviețuiască, dar starea sa de sănătate este în continuare gravă.

Atacatorul va fi judecat pentru tentativă de omor, iar procesul său este programat să aibă loc în fața unui juriu la sfârșitul lunii martie. Incidentul brutal din închisoarea Graz-Jakomini a șocat comunitatea locală și a arătat din nou necesitatea implementării unor măsuri suplimentare de securitate în instituțiile de detenție.

Articole relevante:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments