Sunday, June 23, 2024
HomeSportUn fost selecționer al României știe unde se decide calificarea din grupa...

Un fost selecționer al României știe unde se decide calificarea din grupa de la EURO 2024: ”Totul poate să devină mult mai simplu”

”Tricolorii” sunt văzuți de mai toată lumea cu șansa a treia în Grupa E de la turneul final, după reprezentativele Belgiei și Ucrainei. Însă, elevii lui Edi Iordănescu vor să dea mare lovitură și să ajungă în optimi.

Cum pot obține ”tricolorii” calificarea din grupa de la EURO 2024

Fostul selecționer la naționalei României, Cosmin Contra, este de părere că Belgia este clar marea favorită, iar dacă ”tricolorii” vor să obțină o calificare din grupa de la EURO 2024 vor trebui să scoată un rezultat pozitiv în fața Ucrainei.

”E clar că nu suntem favoriți în grupa de la EURO, dar pentru mine e foarte important primul meci, cel cu Ucraina. Dacă începem bine, atunci totul poate să devină mult mai simplu, cel puțin pentru a reuși să ieșim din grupă.

Belgia este favorita grupei noastre, iar Ucraina este o formație mult mai bine cotată decât noi din toate punctele de vedere. Ucrainenii au și o motivație extra, să-i spun așa, motivația patriotică, pentru că sunt într-un război în derulare. Deci, nu suntem favoriți la calificare.

Dar nu am fost nici în preliminarii și am terminat grupa pe primul loc, așa că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla, important este ca la ora primului meci toți jucătorii să fie în cea mai bună formă. Și dacă reușim un rezultat pozitiv cu Ucraina, atunci șansele de a trece de faza grupelor vor fi mult mai mari”, a declarat Contra, pentru Agerpres.

Mesaj pentru suporteri

Tehnicianul consideră că această calificare poate reprezenta un punct de cotitură pentru fotbalul românesc. El se gândește că există posibilitatea ca după acest turneu final să crească investițiile și atunci să apară și rezultatele.

”Mesajul meu pentru suporteri este să nu aibă așteptări foarte mari, pentru că după aceea și dezamăgirea poate fi și mai mare. Deci să nu avem așteptări, să fim echilibrați, să fim alături de jucătorii echipei naționale pentru că vor avea nevoie de susținere cu siguranță.

Oricum, eu sunt convins că toți suporterii care vor merge în Germania vor fi alături de națională, pe care o vor încuraja așa cum au făcut-o de multe ori și în trecut. Sperăm ca această calificare să fie benefică fotbalului românesc. Adică să aducă mai mulți jucători la echipele puternice ale Europei, să aducă investiții mai mari, sponsorizări mai mari.

Nu știu dacă poate fi un nou început pentru fotbalul românesc, dar important e să nu ne oprim aici, la această calificare. Investițiile în fotbal trebuie să continue, bugetele cluburilor noastre care participă în cupele europene să fie mai mari și atunci și rezultatele vor fi mult mai bune”, a spus el.

Cosmin Contra, care de curând și-a prelungit contractul cu formația Damac din Arabia Saudită, o vede ca principală favorită la câștigarea EURO 2024 pe Anglia, urmată îndeaproape de Franța și Spania.

”E clar că Franța, Spania, Anglia sunt printre favorite… Anglia, din punctul meu de vedere, are o națională foarte puternică. Așa că eu cred că din aceste trei reprezentative se va alege câștigătoarea Campionatului European”, a afirmat Contra.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General