Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateUn elev a fost aproape de exmatriculare pentru o critică postată pe...

Un elev a fost aproape de exmatriculare pentru o critică postată pe rețelele de socializare

Un elev a fost aproape de exmatriculare pentru o critică postată pe rețelele de socializare

Andrei Voicu, un elev din clasa a XI-a de la Colegiul Național “B.P. Hasdeu” din Buzău, a trecut printr-un moment tensionat în cadrul școlii atunci când a fost aproape de exmatriculare. Motivul a fost o critică adusă profesoarei sale de desen, pe care Andrei a postat-o pe un grup de socializare. Adolesventul a exprimat într-un videoclip opinia sa despre femeia, considerând-o o “struțo-camilă a artei care se zbate între vocaţia de a cânta și de a desena”.

Comentariul jignitor postat a stârnit furia cadrelor didactice din colegiu, care au decis să sancționeze elevul prin scăderea notei la purtare. Decizia a fost luată de Consiliul Profesoral la data de 11 decembrie 2018.

Cu toate acestea, mama elevului a contestat imediat sancțiunea impusă fiului ei. Drept rezultat, Andrei Voicu a reușit să scape de exmatriculare și repetenție în semestrul al doilea, primind o notă de 10 la purtare și astfel ridicându-și media anuală la 6. Rezultatele bune obținute de Andrei în următorii doi ani de liceu, au fost o confirmare a faptului că el este pe drumul cel bun. Tânărul și-a încheiat studiile cu o medie de 9.03 la examenul de Bacalaureat.

Mama lui Andrei nu s-a oprit aici, ci a decis să acționeze în instanță, luptând pentru drepturile fiului său. După trei ani de procese îndelungate, pe data de 7 aprilie 2023, Tribunalul Buzău a decis anularea deciziilor luate de Colegiul din Buzău privind scăderea notei la purtare a lui Andrei.

Decizia tribunalului a determinat școala să radieze mențiunile din evidențele școlare cu privire la nota scăzută acordată lui Andrei. De asemenea, instituția de învățământ a fost obligată să-i plătească elevului 3.000 de euro cu titlu de daune morale, precum și cheltuieli de judecată în valoare de 2.800 de lei.

Colegiul Național “B.P. Hasdeu” nu s-a resemnat și a depus recurs împotriva sentinței inițiale. Cu toate acestea, Curtea de Apel Ploiești a respins recursul formulat de instituția de învățământ, menținând astfel decizia pronunțată de Tribunalul Buzău. Astfel, procesele lungi și obositoare au luat sfârșit, iar decizia instanței a devenit definitivă.

SURSE | PNL a votat în ședința BPN organizarea a două zile de vot pentru cetățenii români din Diaspora

În altă ordine de idei, Partidul Național Liberal a luat o decizie importantă în cadrul ședinței BPN (Biroul Permanent Național). Potrivit unor surse, PNL a votat organizarea a două zile de vot pentru cetățenii români din Diaspora, în cadrul alegerilor viitoare.

Această decizie vine la momentul potrivit, în contextul în care cetățenii români din Diaspora au întâmpinat dificultăți majore în exercitarea dreptului lor la vot în trecut. Prin această măsură, PNL demonstrează preocuparea și dorința de a asigura tuturor românilor din afara țării posibilitatea de a-și exprima votul în mod democratic.

Deși au existat critici și controverse în ceea ce privește organizarea votului în Diaspora în trecut, PNL a dat dovadă de o viziune clară și de dorința de a remedia această problemă. Astfel, cetățenii români din Diaspora vor avea acum mai mult timp și oportunitatea de a decide în mod liber și independent politicienii care îi vor reprezenta în Parlamentul României.

Au crescut taxele notariale pentru tranzacțiile imobiliare. Cât vor trebui să scoată din buzunar românii de anul acesta

O altă veste importantă pentru români este legată de creșterea taxelor notariale pentru tranzacțiile imobiliare. Potrivit noilor reglementări, românii care vând sau cumpără o casă vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunarul lor în acest an.

Această modificare a taxelor notariale a generat îngrijorare și nemulțumire printre cetățenii interesați de achiziționarea sau vânzarea unei proprietăți imobiliare. Cu toate acestea, autoritățile au argumentat că această măsură este necesară pentru a asigura încasările la bugetul statului și pentru a aduce transparență și eficiență în tranzacțiile imobiliare.

Astfel, românii care vor dori să încheie astfel de tranzacții vor trebui să-și planifice mai bine bugetul, pentru a face față noilor costuri impuse de taxele notariale mai mari.

TAGS: Andrei Voicu, elev, exmatriculare, profesoară, colegiu, rețele de socializare, sancțiune, drepturi, mama elevului, proces, Tribunalul Buzău, Curtea de Apel Ploiești, Partidul Național Liberal, vot, Diaspora, taxe notariale, tranzacții imobiliare.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments