Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeExterneUn criminal periculos evadat din închisoare în Ecuador

Un criminal periculos evadat din închisoare în Ecuador

Un criminal periculos evadat din închisoare în Ecuador

O interdicție de circulație pe timp de noapte a fost instituită în Ecuador, între orele locale 23.00 – 5.00, în timp ce forțele de securitate se află în căutarea unui individ extrem de periculos care a evadat dintr-o închisoare de înaltă securitate. Potrivit președinției ecuadoriene, Adolfo Macias, cunoscut sub numele de Fito, era închis pentru fapte de crimă organizată și trafic de droguri.

Adolfo Macias, alias Fito, era un lider al gangului “Choneros”, care a devenit principalul actor al traficului de droguri în Ecuador. El ispășea o pedeapsă de 34 de ani de închisoare începând din anul 2011. Gangul condus de el a fost responsabil de numeroase crime violente și activități ilegale legate de traficul cu droguri. Forțele de securitate încearcă acum să-l găsească și să-l aducă înapoi în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa.

Până în prezent, autoritățile nu au comunicat clar modul în care Fito a reușit să scape din închisoarea de înaltă securitate din Guayaquil. Cu toate acestea, se știe că el a fost declarat dispărut din celula sa și că autoritățile au demarat imediat căutările pentru a-l găsi. Fito este considerat un individ extrem de periculos și publicul este avertizat să nu încerce să-l abordeze sau să intervină în capturarea lui.

Autoritățile ecuadoriene lucrează împreună cu forțele de poliție locale și cu alte agenții de aplicare a legii pentru a intensifica căutările și pentru a asigura siguranța comunității. De asemenea, s-a solicitat sprijinul publicului în raportarea oricăror informații care ar putea duce la capturarea lui Fito.

Evadarea criminalului periculos a provocat îngrijorare în rândul populației, care se teme de creșterea infracționalității și a violenței. Oamenii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să se asigure că își iau măsuri de precauție suplimentare pentru a-și proteja familia și proprietatea.

 

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments