Thursday, May 23, 2024
HomeJustitieUn criminal internațional a fost capturat în Italia de către autorități într-o...

Un criminal internațional a fost capturat în Italia de către autorități într-o operațiune de cooperare internațională

Un criminal internațional a fost capturat în Italia de către autorități într-o operațiune de cooperare internațională

Un urmărit național și internațional, un bărbat în vârstă de 34 de ani din București, a fost localizat și prins pe teritoriul Italiei, într-o acțiune desfășurată de către polițiștii din România și autoritățile similare din Italia. Acesta era urmărit pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor și avea un mandat de arestare emis de Tribunalul București.

Operațiunea a avut loc în urma unui schimb de informații între polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, DIICOT – Structura Centrală și Squadra Mobile Milano din cadrul Poliției de Stat din Italia, cu sprijinul Biroului Atașaților de Interne din cadrul Ambasadei Italiei la București.

Autoritățile românești au solicitat ajutorul în această acțiune în luna iulie 2023, iar Tribunalul București a admis propunerea de valorificare anticipată a mai multor bunuri mobile, printre care se numără patru autoturisme de lux, deținute de către suspecți. Aceste bunuri erau considerate a fi obținute în mod ilegal și erau legate de infracțiuni de spălare a banilor.

Acțiunile desfășurate în cadrul acestui caz sunt parte a eforturilor consecvente ale autorităților pentru combaterea criminalității la nivel internațional și pentru aducerea în fața justiției a celor care săvârșesc astfel de infracțiuni grave.

DIICOT a precizat că investigațiile au dezvăluit că suspectul și complicii săi au desfășurat activități ilegale în Statele Unite ale Americii, inclusiv montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor afectate. Banii obținuți în mod ilegal au fost ulterior transferați în România pentru a ascunde originea acestora.

Investigațiile au dus la identificarea a cinci autoturisme de lux în valoare de aproximativ 840.000 de euro, precum și alte bunuri și dispozitive care ar fi fost achiziționate cu banii proveniți din activități ilegale. Toate aceste bunuri urmează să fie predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate în vederea confiscării lor.

Tags:

criminalitate, poliția română, cooperare internațională, prindere urmărit, spălare bani

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments