Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateUn conflict familial pe frontiera ruso-ucraineană: tatăl și fiul se luptă în...

Un conflict familial pe frontiera ruso-ucraineană: tatăl și fiul se luptă în tabere opuse

Un conflict familial pe frontiera ruso-ucraineană: tatăl și fiul se luptă în tabere opuse

În cadrul contraofensivei ucrainene, un tânăr ucrainean de 19 ani, comandant de blindate Bradley, s-a trezit față în față cu tatăl său rus, care servea în forțele ruse. Acest conflict familial pe frontiera ruso-ucraineană a fost povestit de Oleksandr într-un reportaj video publicat în mediul online.

  • Oleksandr a petrecut o parte din copilărie în Rusia, iar legătura cu tatăl său a fost ruptă în urma tensiunilor dintre cele două țări. La scurt timp după începerea contraofensivei ucrainene, tânărul a primit un apel de la tatăl său, care era tanchist în cadrul armatei ruse.
  • Tatăl lui Oleksandr a primit ordin să oprească înaintarea ucraineanilor și să reziste în fața forțelor de apărare ale acestora. În timpul luptelor, tatăl și fiul s-au întâlnit accidental, fiecare fiind la bordul propriului vehicul de luptă.
  • Conflictul “fiu vs tată” a început atunci când tatăl, fără să-și recunoască fiul într-un prim moment, a tras cu o obuz în direcția blindatului comandat de Oleksandr. Din fericire, pagubele au fost minore, iar după incident, tatăl său a dezvăluit că a oprit tragerea atunci când și-a dat seama că era vorba despre fiul său.
  • Tragedia a lovit familia Oleksandr după ce tatăl său a fost ucis într-un atac ucrainean efectuat cu ajutorul dronelor FPV. Tancul în care se afla a fost complet distrus de focurile de artilerie și a ars în proporție mare. Oleksandr a fost martor la această tragedie, dar a continuat să lupte în eforturile de apărare ale orașului Avdiivka.

Deși tânăr, Oleksandr este considerat unul dintre cei mai experimentați comandanți de blindate Bradley din cadrul echipei. El își continuă misiunea în slujba țării, în pofida faptului că tatăl său a fost în tabăra opusă și și-a pierdut viața în acțiune. Acest conflict tragic pune în evidență drama familiilor despărțite de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Pentru mai multe informații, consultați articolul original pe site-ul Newsweek:

TAGS: conflict Rusia Ucraina, tată vs fiu, contraofensiva ucraineană

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments