Friday, June 21, 2024
HomeActualitateUcraina anunță că Rusia folosește submarine pentru a patrula în Marea Neagră,...

Ucraina anunță că Rusia folosește submarine pentru a patrula în Marea Neagră, după pierderile suferite


Rusia a început să folosească submarine pentru a patrula în Marea Neagră, după ce o serie de nave au fost atacate de Ucraina, a anunțat luni, 10 iunie, Dmitro Pletenchuk, purtător de cuvânt al Forțelor ucrainene de Apărare din Sud și al Marinei, relatează The Kyiv Independent.


Ucraina a lovit în mod repetat navele Rusiei de la începutul invaziei la scară largă. Aproximativ 30% din flota rusă din Marea Neagră a fost distrusă până în decembrie 2023, potrivit armatei ucrainene.


“Ei (Rusia) au stabilit deja o practică în care aceste submarine se rotesc dimineața. În regiunea Azov-Marea Neagră, ei au patru submarine, dintre care trei sunt purtătoare de rachete de croazieră. Două submarine merg periodic pe mare”, a declarat Pletenchuk.


Potrivit sursei citate, Rusia încearcă să organizeze exerciții navale în Marea Azov. Pentru a proteja navele de atacurile dronelor ucrainene, Rusia construiește structuri asemănătoare unor barje, potrivit purtătorului de cuvânt.


În prezent, în Marea Azov se află trei nave de debarcare rusești și trei nave cu rachete mici din proiectul Buyan-M, a precizat Pletenchuk.


Forțele ucrainene au distrus submarinul Rostov-pe-Don în Sevastopolul. De asemenea, într-unul dintre cele mai recente atacuri reușite, dronele navale ucrainene Magura V5 au lovit patru nave de patrulare rusești model KS-701 Tunets (Tuna) în Crimeea, au declarat la sfârșitul lunii trecute serviciile de informații militare ucrainene. Două dintre ele ar fi fost distruse, iar alte două avariate.


Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General