Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateUcraina anunță că a atacat și distrus o navă de debarcare rusă...

Ucraina anunță că a atacat și distrus o navă de debarcare rusă în Marea Neagră

Ucraina anunță că a atacat și distrus o navă de debarcare rusă în Marea Neagră

A fost o zi tensionată în Marea Neagră miercuri, 14 februarie, când Ucraina a anunțat că a atacat și distrus o navă de debarcare rusă. Potrivit informațiilor furnizate de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, operațiunea a fost realizată cu succes de serviciile de informații militare și forțele armate ale țării.

Atacul a avut loc în largul orașului Alupka din Crimeea, iar dronele maritime au fost folosite pentru a executa lovitura. Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (HUR) a publicat o înregistrare video cu momentul atacului, precizând că dronele folosite au fost Magura V5.

Înregistrare video a atacului

Direcția Principală de Informații, împreună cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei, au reușit să distrugă nava de debarcare rusă denumită „Cezar Kunikov”. Operațiunea a fost realizată cu succes de forțele speciale ale „Grupului 13” al HUR al Ministerului Apărării din Ucraina. Ofițerul rus după care a fost numită nava a fost ucis exact acum 81 de ani, ceea ce este un simbol pentru ucraineni. În ciuda operațiunii ruse de căutare și salvare, forțele Moscovei nu au avut succes.

Este important de menționat că nava de debarcare Cezar Kunikov a fost folosită frecvent de Rusia în războaiele anterioare împotriva Georgiei, Siriei și Ucrainei. Aceasta are o lungime de 112,5 metri, o lățime de 15 metri și un pescaj de 3,7 metri, putând transporta trupe, tancuri, mortiere și alte vehicule de luptă, având o încărcătură de 650 de tone.

Aceasta nu este prima navă de debarcare scufundată de către Ucraina din Flota Rusă din Marea Neagră în ultimii doi ani. În timpul invaziei ruse în Ucraina, patru nave de debarcare au fost distruse de către forțele ucrainene. Informația a fost confirmată și de Ministerul britanic al Apărării.

Cu fiecare navă de debarcare distrusă, Ucraina dă un semnal clar că nu va tolera agresiunile Rusiei. Acțiunea militară a fost întâmpinată cu satisfacție de către populația ucraineană și este o dovadă a capacității țării de a se apăra în fața amenințărilor externe.

Evenimentele din Marea Neagră au avut loc în paralel cu un alt incident între cele două țări. Ministerul rus al Apărării a anunțat că apărarea aeriană a doborât nouă drone lansate de Ucraina, dintre care șase deasupra Mării Negre. Acest incident subliniază tensiunile crescânde dintre cele două națiuni și limitele relațiilor lor deja tensionate.

Încheiând, acțiunea Ucrainei de distrugere a navei de debarcare rusești în Marea Neagră reprezintă o lovitură semnificativă pentru Rusia și o demonstrație a capacității de apărare a Ucrainei. Conform informațiilor furnizate de sursa noastră, puteți găsi mai multe știri importante și interesante pe EZS.ro.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments