Monday, June 24, 2024
HomeSportU BT Cluj obține calificarea directă în sferturile de finală ale BKT...

U BT Cluj obține calificarea directă în sferturile de finală ale BKT EuroCup

U BT Cluj obține calificarea directă în sferturile de finală ale BKT EuroCup

U BT Cluj a reușit să obțină calificarea directă în sferturile de finală ale BKT EuroCup, devenind astfel prima echipă din România care ajunge în această fază a competiției. Chiar dacă au pierdut ultimul meci din grupe, jucătorii de la U BT Cluj au reușit o performanță istorică.

U BT Cluj depășește faza grupelor în BKT EuroCup

Într-o etapă anterioară, U BT Cluj a reușit un succes istoric împotriva echipei Gran Canaria, dar în ultimul meci din grupe au pierdut în fața echipei Lietkabelis Panevezys cu scorul de 87-92. Această înfrângere i-a făcut pe ardeleni să coboare pe locul 3 în Grupa B, ceea ce ar fi însemnat că ar fi fost nevoiți să joace un play-off pentru a se califica în sferturile de finală.

Însă U BT Cluj a avut parte de un ajutor nesperat din partea echipei Podgorica, care i-a învins pe cei de la Gran Canaria, principala contracandidată a celor de la U BT Cluj în clasament. Astfel, U BT Cluj a revenit pe locul 2 și a reușit să înregistreze un rezultat istoric pentru baschetul românesc. Dacă Gran Canaria ar fi câștigat meciul împotriva echipei Buducnost, aceasta ar fi obținut calificarea directă în sferturile de finală.

Echipa U BT Cluj a obținut o calificare meritată și își continuă parcursul în competiția BKT EuroCup, unde va da totul pentru a obține un rezultat cât mai bun. Acum, clujenii se pregătesc pentru duelul din sferturile de finală, unde vor întâlni echipa JL Bourg din Franța, echipă care s-a clasat pe primul loc în Grupa B.

Ce urmează pentru U BT Cluj?

După obținerea calificării în sferturile de finală, echipa U BT Cluj se concentrează pe meciul viitor împotriva formației JL Bourg. Aceasta a încheiat pe primul loc în Grupa B, cu un total de 14 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce U BT Cluj a câștigat 13 meciuri și a suferit 5 înfrângeri.

Următorii adversari ai ambelor echipe vor fi decideți după disputarea meciurilor din optimi, unde s-au calificat echipe precum Gran Canaria, Ulm, Aris Salonic și Turk Telekom. Din Grupa A s-au calificat în sferturi echipele Paris și Hapoel Tel-Aviv.

U BT Cluj continuă să surprindă în competiția BKT EuroCup și speră să poată aduce un trofeu important în România. Echipa are șanse mari să avanseze în competiție având în vedere formidabilul său parcurs european.

U BT Cluj își dorește câștigarea EuroCup

EuroCup a modificat formatul fazelor finale ale competiției, eliminând Final Four și introducând un sistem de „cea mai bună echipă din trei meciuri”. În acest fel, semifinalele și finala competiției se vor juca în baza acestui sistem.

Jucătorii de la U BT Cluj pot beneficia de această modificare, având unul dintre cele mai mari numere de spectatori din actuala stagiune a EuroCup, înregistrând în medie 10.000 de spectatori pe meci. De asemenea, echipa antrenată de Mihai Silvășan se bucură de sprijinul constant al fanilor săi, având cea mai ridicată medie de asistență dintre toate echipele din competiție. Aceste aspecte pot juca un rol important în obținerea succesului în competiția BKT EuroCup.

TAGS:

TAGS: U BT Cluj, BKT EuroCup, sferturile de finală, Liga Națională, performanță istorică, Grupa B, JL Bourg, baschetul românesc, optimi, Paris, Hapoel Tel-Aviv, EuroCup, succes istoric, modificarea formatului.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General