Monday, February 26, 2024
Google search engine
HomeLifestyleTuse persistentă după răceală: motive și tratamente recomandate de medici

Tuse persistentă după răceală: motive și tratamente recomandate de medici

Tuse persistentă după răceală: motive și tratamente recomandate de medici

Există mulți pacienți care se confruntă cu o problemă destul de comună după ce au avut o răceală – o tuse care pur și simplu nu va dispărea. Această situație poate fi destul de frustrantă și poate afecta calitatea vieții pacienților. Dr. Mallika Marshall, specialist în boli infecțioase, a oferit o serie de explicații cu privire la motivele pentru care această tuse persistentă apare și cum poate fi tratată.

Vestea bună pentru toți cei afectați este că majoritatea cazurilor de tuse persistentă nu sunt motive de îngrijorare și pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor antihistaminice sau a altor remedii pentru tuse disponibile pe bază de rețetă. Este important să știm că există multiple motive pentru care această tuse poate persista și că foarte puține dintre ele necesită o atenție medicală de urgență.

Unul dintre motivele principale pentru persistența tusei după răceală este prezența unei picurări post-nazale. Aceasta se manifestă prin faptul că mucusul continuă să se scurgă pe fundul gâtului și provoacă o senzație de iritație, care duce la tuse. Această tuse poate deveni și mai accentuată când pacientul se află într-o poziție orizontală.

Un alt factor care poate contribui la persistența tusei după răceală este sindromul tusiv post-viral. Acesta se manifestă prin hipersensibilitatea receptorilor de tuse din căile respiratorii la diferite iritanți precum flegma, praf, fumul sau aerul rece. De obicei, acești iritanți nu ar provoca tuse la persoanele sănătoase, însă după o răceală, receptorii de tuse devin hipersensibili și declanșează senzația de tuse persistentă.

Specialiștii recomandă administrarea de antihistaminice sau alte remedii pentru tuse pe bază de prescripție medicală pentru ameliorarea acestor simptome. Cu toate acestea, este important de menționat că pacienții se pot confrunta și cu alte afecțiuni în urma răcelii, cum ar fi bronșita acută.

Dr. Marshall a explicat că unele persoane pot dezvolta bronșită acută după răceală, ceea ce poate provoca probleme respiratorii și dificultăți în respirație. Persoanele care fumează sunt mai predispuse să dezvolte o tuse persistentă și mai intensă după o răceală.

Este important ca pacienții să fie conștienți de semnele și simptomele care necesită asistență medicală. Dr. Marshall a subliniat că, dacă tusea persistă mai mult de două luni sau dacă apar alte simptome cum ar fi febra, dureri în piept, dificultăți de respirație sau tuse cu sânge, este necesar să se consulte un medic.

Într-un mod îngrijorător, unul dintre motivele potențiale care pot sta în spatele unei tuse persistente și a prezenței sângelui în tuse este cancerul pulmonar. Majoritatea cazurilor de cancer pulmonar nu prezintă semne sau simptome în stadiile incipiente, iar aceasta face ca această formă de cancer să fie adesea diagnosticată târziu, când boala este deja într-un stadiu avansat.

Există anumite semnale de alarmă care pot indica prezența cancerului pulmonar într-un stadiu avansat, cum ar fi:

  • Tuse care nu dispare după trei săptămâni
  • Tuse prelungită care se agravează
Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments