Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateTurcia susține Candidatura lui Mark Rutte la Secretar General al NATO

Turcia susține Candidatura lui Mark Rutte la Secretar General al NATO

Sprijin pentru Candidatura lui Mark Rutte la Funcția de Secretar General al NATO

Turcia susține Candidatura lui Mark Rutte la Secretar General al NATO

Decizia Turciei de a sprijini candidatura prim-ministrului olandez Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO a fost confirmată de agenția olandeză de presă ANP, citând surse diplomatice ale Alianței.

În avansul său pentru a obține sprijinul, Mark Rutte a fost întâmpinat la Istanbul de către președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În cadrul întrevederii, Erdogan a subliniat importanța ca succesorul lui Jens Stoltenberg să trateze cu prioritate problemele legate de terorism, menționând că organizațiile teroriste, în special PKK și afiliații săi, nu ar trebui să aibă loc în cadrul Alianței, conform declarațiilor făcute în fața presei alături de Rutte.

Pe parcursul discuțiilor, Erdogan a subliniat necesitatea eliminării sancțiunilor și a restricțiilor din domeniul industriei de apărare printre aliați. Apreciind implicarea lui Rutte, Erdogan a exprimat speranța că noul secretar general va promova o atmosferă de colaborare și acțiune împreună.

Membri ai NATO precum SUA, Marea Britanie, Franța și Germania și-au anunțat deja sprijinul pentru Rutte, un suport vital în cursa sa pentru funcția de conducere a Alianței. Este de remarcat că Turcia se alătură acum celor care îl sprijină activ pe Rutte în această demers important pentru viitorul Alianței.

Alegerile pentru ocuparea funcției de secretar general al NATO atrag atenția comunității internaționale, iar sprijinul internațional pentru diverse candidaturi demonstrează importanța strategică și politică a acestei poziții de conducere cheie.

TAGS: sprijin turcia candidatura mark rutte
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments