Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateTrump și Biden, Candidații Partidelor pentru Președinția SUA

Trump și Biden, Candidații Partidelor pentru Președinția SUA

Trump și Biden, Candidații Partidelor pentru Președinția SUA

Președintele democrat al SUA, Joe Biden, și fostul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, vor deveni marți seară din punct de vedere matematic candidați ai partidelor lor pentru scrutinul prezidențial din luna noiembrie, în urma alegerilor primare care se vor desfășura în mai multe state ale țării.

Vestea că Trump nu are nicio emoție

Partidul Republican va avea alegeri primare în Georgia, Mississipi, Hawai și Washington, patru state care împreună însumează 161 de delegați.

Trump, care după alegerile primare desfășurate până în prezent a obținut 1.078 de delegați, mai are nevoie doar de 137 din acești 161 pentru a atinge pragul de 1.215 delegați ce-l va face să fie considerat de facto candidatul Partidului Republican.

După ce ultima sa contracandidată din partid, Nikki Haley, s-a retras din cursă, Trump nu ar trebui să aibă probleme în obținerea numărului de delegați de care mai are nevoie.

Situația din tabăra democrată

În tabăra democrată votează statele Georgia, Mississipi și Washington, care aleg 235 de delegați, din care Biden, care a obținut până la ora actuală 1.872, mai are nevoie doar de 96 pentru a-și asigura candidatura.

Președintele democrat s-a confruntat în statele Michigan și Minnesota cu un vot de contestare ca urmare a sprijinului său față de Israel în Fâșia Gaza, situație ce s-ar putea repeta în statul Washington, dar fără a-i amenința șansele în aceste alegeri primare.

Astfel, atât Biden cât și Trump vor fi încheiat pe cale rapidă procesul alegerilor primare, cu aproape trei luni înainte ca acestea să se termine, pe 4 iunie.

Deși amândoi vor fi începând de marți din punct de vedere matematic candidați pentru Casa Albă, vor trebui totuși să aștepte până la convențiile partidelor pentru a fi proclamați oficial candidați.

Convenția Națională Republicană se va desfășura în perioada 15-18 iulie la Miwaukee (Wisconsin), în timp ce Convenția Națională Democrată va fi la Chicago (Illinois) în perioada 19-22 august.

Citiți și:

Trump, marele învingător al „Super Tuesday”. Joe Biden și fostul președinte american, aproape de o nouă confruntare electorală

Nikki Haley se retrage din cursa republicană pentru Casa Albă. Cale liberă pentru confruntarea dintre Biden și Trump | VIDEO

Foto: Profimedia Images

Trump, Biden, Casa Albă, alegeri 2020, Convenția Națională

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments