Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateTribunalul Gorj: Decizia privind pensionarea judecătorului Daniel Cornescu a fost aprobată de...

Tribunalul Gorj: Decizia privind pensionarea judecătorului Daniel Cornescu a fost aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii

Tribunalul Gorj: Decizia privind pensionarea judecătorului Daniel Cornescu a fost aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a votat în unanimitate și a aprobat cererea de pensionare a magistratului Daniel Cornescu de la Tribunalul Gorj. Prin această hotărâre, judecătorul Cornescu poate părăsi funcția sa și se va bucura de pensionare, conform solicitării sale. Acesta deține gradul profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj și a fost desemnat pentru executarea pedepselor privative de libertate la Penitenciarul Târgu Jiu și Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj.

Cariera lui Daniel Cornescu în domeniul juridic a început la Facultatea de Drept din Craiova, pe care a absolvit-o în anul 1998. Cu o experiență anterioară de peste cinci ani ca avocat, a fost numit judecător la Târgu Jiu în luna iunie 2004. Ulterior, s-a transferat la Tribunalul Gorj în mai 2018, unde și-a desfășurat activitatea de magistrat. Aprobată recent, retragerea sa din sistemul judiciar a fost acceptată de către CSM, permitându-i să se bucure de pensie după o carieră solidă ca judecător.

Decizia privind pensionarea lui Daniel Cornescu vine în contextul în care un alt judecător de la Tribunalul Gorj, Dumitru Bocșan de la secția Penală, se pregătește să iasă la pensie. Propunerea pentru eliberarea din funcție a judecătorului Bocșan a fost deja înaintată președintelui României, demonstrând schimbările în peisajul judiciar al județului Gorj.

Apreciind cariera și contribuția adusă în sistemul judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii a analizat și a aprobat cererea de pensionare a judecătorului Daniel Cornescu, respectând astfel dorința acestuia de a se retrage din activitatea de magistrat. Astfel, Tribunalul Gorj se confruntă cu modificări semnificative în componența sa, iar pensionarea unui judecător experimentat cum este domnul Cornescu reprezintă un moment de tranziție în planul profesional al instanței.

Impactanta decizie a CSM privind pensionarea judecătorului Daniel Cornescu reflectă schimbările și evoluțiile din sistemul judiciar românesc. Acest eveniment marchează sfârșitul unei etape importante din cariera magistratului Cornescu și deschide calea către o nouă etapă de viață, dedicată altor activități și interese personale.

Scris de I.I.

TAGS:

Tribunalul Gorj Daniel Cornescu Consiliul Superior al Magistraturii pensionare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General