Sunday, April 21, 2024
HomeSportTransferuri importante în fotbalul românesc: Radu Drăgușin la Tottenham Hotspur și Horațiu...

Transferuri importante în fotbalul românesc: Radu Drăgușin la Tottenham Hotspur și Horațiu Moldovan la Atletico Madrid

Transferuri importante în fotbalul românesc: Radu Drăgușin la Tottenham Hotspur și Horațiu Moldovan la Atletico Madrid

Într-o mișcare surprinzătoare în lumea fotbalului, fundașul echipei naționale a României, Radu Drăgușin, a semnat cu clubul englez Tottenham Hotspur, în timp ce portarul titular al naționalei, Horațiu Moldovan, s-a alăturat echipei spaniole Atletico Madrid. Aceste transferuri au generat un val de entuziasm în rândul fanilor și oficialilor români.

Răzvan Burleanu este încântat de aceste transferuri

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa Fotbalului, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a exprimat bucuria și mândria asocierii jucătorilor români cu echipe de top din Europa. El a afirmat că transferurile lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan pot reprezenta un exemplu de inspirație pentru tinerii fotbaliști din România, demonstrând că este posibil să reușești la nivel internațional.

Burleanu a subliniat importanța acestor mutări pentru fotbalul românesc, evidențiind necesitatea creșterii numărului de jucători români ce evoluează la nivel înalt în Europa. El a declarat că ritmul și nivelul competiției în ligile străine sunt total diferite față de fotbalul din România, și că acest tip de transferuri poate contribui la dezvoltarea viitoare a echipei naționale.

Transferurile au generat întrebări privind beneficiile financiare pentru FRF

O întrebare care a preocupat mulți fani și oficiali a fost dacă Federația Română de Fotbal (FRF) va beneficia financiar de pe urma acestor transferuri. În acest sens, Răzvan Burleanu a explicat că există un sistem automat de plăți din partea FIFA pentru taxele de solidaritate. Cu toate acestea, nu a putut confirma sau infirma existența unor sume de bani specifice pentru FRF în cazul transferurilor lui Drăgușin și Moldovan.

Președintele FRF a menționat că există un departament specializat în cadrul Federației care se ocupă de astfel de aspecte și că va solicita informații suplimentare în legătură cu acest subiect. În general, în cazul în care un club dispare, banii transferurilor se alocă către Federația națională conform regulamentelor, însă detalii precise nu au fost oferite.

Transferurile impresionante în cifre

Clubul Tottenham Hotspur a plătit suma de 25 de milioane de euro pentru transferul lui Radu Drăgușin de la clubul italian Genoa. Această sumă a fost completată de alte 6 milioane de euro sub formă de bonusuri. Astfel, Drăgușin a devenit cel mai scump jucător român transferat vreodată.

Pe de altă parte, transferul portarului Horațiu Moldovan la Atletico Madrid a fost anunțat în exclusivitate de către publicația FANATIK. Conform informațiilor, acesta a semnat un contract pe 4 ani și jumătate cu echipa spaniolă și va beneficia de un salariu net de 800.000 de euro în primul sezon, urmând ca acesta să crească anual cu 180.000 de euro.

Aceste transferuri oferă o perspectivă promițătoare pentru fotbalul românesc și reprezintă o oportunitate pentru jucătorii tineri să-și urmeze visul de a evolua la nivel internațional. Cu ajutorul acestor transferuri și a altora viitoare, se speră că naționala României va continua să progreseze și să obțină rezultate de succes în competițiile internaționale.

TAGS: Radu Drăgușin, Horațiu Moldovan, Tottenham Hotspur, Atletico Madrid, FRF, FIFA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments