Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportTraian Băsescu, fostul președinte al României, continuă internarea în Spitalul Militar Central...

Traian Băsescu, fostul președinte al României, continuă internarea în Spitalul Militar Central din Capitală

Traian Băsescu, fostul președinte al României, continuă internarea în Spitalul Militar Central din Capitală

Traian Băsescu, fostul președinte al României, rămâne internat în Spitalul Militar Central din București. După ce a fost diagnosticat cu gripă de tip A și a avut dificultăți de vorbire și oboseală, medicii i-au făcut o reevaluare a stării de sănătate și i-au făcut recomandări pentru tratamentul de la domiciliu.

Medicii i-ar fi transmis lui Traian Băsescu să-și pregătească o mască de oxigen

Starea de sănătate a fostului președinte a fost reevaluată de echipa de medici de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală. Conform surselor politice citate de ȘtirileProTV, specialiștii i-ar fi recomandat deja lui Traian Băsescu să-și pregătească un aparat de oxigen la domiciliu, sugerând că ar avea nevoie de un astfel de dispozitiv pentru a-și asigura o mai bună respirație. Aceste recomandări i-au fost făcute în contextul tratamentului pe care l-a primit în spital. Se preconizează că fostul președinte va fi externat în curând, după efectuarea unor investigații suplimentare și evaluarea stării sale de sănătate.

Băsescu, cu probleme medicale anterioare

Aceasta nu este prima oară când Traian Băsescu se confruntă cu probleme de sănătate. În martie 2022, fostul șef al statului a fost internat într-un spital din Bruxelles, la scurt timp după pronunțarea verdictului Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul colaborării sale cu fosta Securitate. La acea vreme, s-a speculat că ar fi avut probleme cardiace, însă nu au fost furnizate detalii suplimentare în acest sens.

De-a lungul timpului, Traian Băsescu a mai avut de înfruntat diverse intervenții medicale. În timpul primului său mandat la Cotroceni, în perioada 2004-2009, fostul președinte a suferit o operație pentru hernie de disc. Totodată, în 2007, Băsescu a trecut printr-o intervenție chirurgicală la nivelul glandei tiroide, în urma căreia s-a constatat că era vorba despre o leziune benignă.

O altă intervenție medicală relevată în presă s-a petrecut în anul 2020, aceasta fiind una complexă la nivelul aortei, efectuată într-un spital din Paris. La vremea respectivă, s-a menționat că fostul președinte se recupera după operație și că starea sa de sănătate evolua în direcția dorită.

Schimbările legislative și impactul asupra lui Traian Băsescu

Din septembrie 2021, Traian Băsescu și-a redus semnificativ aparițiile publice, evitând să se implice activ în viața politică a României. Această atitudine ar fi fost influențată de adoptarea unei legi care a scos din beneficiile foștilor colaboratori ai securității, printre care se numără și fostul președinte. Astfel, acesta și-a pierdut dreptul la indemnizația specială, protecția oferită de SPP și casa de protocol.

Acesta este momentul în care încadrami stirea in context: criza politică, poluarea, accidentele făcute de conducători auto, tragedii rude politicieni

Cosmin Prelipceanu, jurnalistul care și-a făcut un obicei din a dezvălui gafele și ieșirile scandaligene ale politicienilor, a realizat recent un amplu sondaj în rândul populației. S-a dorit aflat cât de importanți social și politic sunt gafele sau vicleșugurile ieșite la iveală acuzate politicienilor.

Aproximativ 60% dintre cei chestionați consideră că gafele nu sunt relevante, neparasind sfera vieții private și nu afectează respectivul om politic în exercitarea functiei publice. Totuși, sub 40% dintre respondenți s-au arătat nedumeriți de astfel de greseli și au subliniat caracterul neadecvat al acestora.

Se pare că mai puțin importantă este gafa de protocol, fapt demonstrat de existenta lor în toată lumea democratică. Acestea nu par a conta mult, la granita dintre viețile noastre private și cele publice, în care valoare punitivă înseamnă vot, funcție ori facere de lege care să sancționeze public gafele savărsite de către politicieni.

Sondajul a arătat că mai multor români nu le e frică de politicieni, asta chiar dacă aceștia sunt percepuți ca fiind mereu implicați în tot felul de afaceri turbate. Chiar sondajul nu poate ocoli problemele cu nepotismul, corupția și hoția, respectiv responsabilitate, integritate, verticalitate, starea de politica, ce înseamnă pentru români si Uniunea Europeana, viziunea și misiunea în societate.

Tag-uri: Jurnalism, Politica, Băsescu, Sănătate

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments