Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportTragedie pentru naționala României: Retrogradare în Liga C a Ligii Națiunilor

Tragedie pentru naționala României: Retrogradare în Liga C a Ligii Națiunilor

Tragedie pentru naționala României: Retrogradare în Liga C a Ligii Națiunilor

România a suferit o lovitură dură în ultima ediție a Ligii Națiunilor, ocupând ultimul loc în grupa B3, alături de Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru. Această clasare nefericită a dus la retrogradarea echipei naționale în Liga C, adâncind dezamăgirea fanilor și punând sub semnul întrebării viitorul susținerii echipei.

Mihai Stoichiță dezvăluie componența grupelor în Liga Națiunilor

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a dezvăluit componența grupelor pentru următoarea ediție a Ligii Națiunilor. Ceremonia de tragere la sorți va avea loc la Paris, iar “tricolorii” sunt în prima urnă. Stoichiță a explicat situația într-un interviu pentru FANATIK SUPERLIGA:

  • Urna 1: România, Suedia, Armenia, Luxemburg
  • Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
  • Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
  • Urna 4: Belarus, câștigătoarea barajului Lituania/Gibraltar, Estonia, Letonia

Stoichiță a explicat că grupa în care se va afla România va influența dificultatea meciurilor. Astfel, jocurile cu Kosovo, Slovacia și Belarus vor fi considerate mai grele, în timp ce celelalte adversare din urnele 2, 3 și 4 vor fi mai accesibile.

“Ia iconițele cu tine, vorbește cu nea Puiu!”

Mihai Stoichiță va fi prezent la tragerea la sorți alături de secundul naționalei, Ionel Gane. Înainte de plecare, Horia Ivanovici, unul dintre cei implicați în fotbal, i-a dat un sfat în glumă: “Ia iconițele cu tine, vorbește cu nea Puiu!”. Aceasta este o referire la fostul selecționer, Anghel Iordănescu, care a avut rezultate notabile cu echipa națională în trecut.

Edi Iordănescu absentează de la tragerea la sorți din cauza gripei

Este important de menționat că selecționerul Edi Iordănescu nu va putea participa la tragerea la sorți din cauza unei gripe. Chiar dacă absența sa este regretabilă, el va rămâne în contact cu echipa și va oferi îndrumări și sfaturi tehnice de la distanță.

Liga Națiunilor 2024-2025 va avea o importanță deosebită pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Cele mai bune patru echipe care nu obțin calificarea la turneul final sau la barajul din preliminariile clasice vor fi selectate pentru un baraj de 16 echipe, din care se vor califica ultimele patru echipe europene pentru evenimentul final care va avea loc în SUA, Canada și Mexic.

Fanii așteaptă cu nerăbdare evoluția echipei naționale în următoarea ediție a Ligii Națiunilor și speră că România va avea o performanță mai bună, astfel încât să-și recâștige locul în Liga B sau chiar în Liga A. Toate ochii sunt acum îndreptați către antrenorul interimar și jucătorii care trebuie să ducă echipa mai departe și să obțină rezultate pozitive în competițiile internaționale.

Articol oferit de ezs.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments