Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateTragedie pe Marea Egee: Două persoane au murit după ce o ambarcațiune...

Tragedie pe Marea Egee: Două persoane au murit după ce o ambarcațiune cu migranți s-a apropiat de insula Lesbos

Tragedie pe Marea Egee: Două persoane au murit după ce o ambarcațiune cu migranți s-a apropiat de insula Lesbos

Cel puțin două persoane au pierit într-un tragic incident petrecut pe Marea Egee. O ambarcațiune supraaglomerată, care transporta aproximativ 36 de migranți, s-a apropiat de insula grecească Lesbos în timp ce vântul puternic afecta zona. Potrivit sursei Reuters, garda de coastă greacă a confirmat că a recuperat cadavrele a două persoane și a reușit să salveze 18 supraviețuitori în apropierea insulei.

Conform relatărilor migranților, ambarcațiunea era ocupată de aproximativ 36 de persoane. În timpul traversării, unii dintre aceștia au sărit în mare într-o încercare disperată de a-și salva viața, informează autoritățile de coastă.

Acum, autoritățile grecești sunt angrenate în operațiuni complexe de căutare și salvare pe uscat, sperând să găsească și alte persoane în pericol. Deși circumstanțele exacte în jurul acestui tragic incident nu sunt pe deplin cunoscute, se pare că vântul puternic a jucat un rol determinant în naufragiu.

Această tragedie amintește de criza migranților din 2015, când Grecia a fost puternic afectată de fluxul mare de persoane care căutau adăpost în Europa. Peste 1 milion de oameni, în mare parte refugiați sirieni, au traversat Marea Egee din Turcia către Grecia în acea perioadă. Autoritățile grecești au fost nevoite să facă față unei presiuni fără precedent, încercând să gestioneze situația și să ofere asistență umanitară celor în nevoie.

După câțiva ani de diminuare a fluxurilor migratorii, numărul de migranți care încearcă să ajungă în Europa prin Marea Egee a crescut din nou în acest an. Problema migrației rămâne una dintre cele mai stringente provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană, iar tragediile de acest gen ridică întrebări referitoare la necesitatea adoptării unor măsuri concrete și a unei abordări comune pentru soluționarea acestei situații umanitare.

Tags:

Trafic de persoane, Migranți, Naufragiu, Insula Lesbos, Criza migranților, Garda de coastă, Grecia

LINK TAGS: Trafic_de_persoane, Migranți, Naufragiu, Insula_Lesbos, Criza_migranților, Garda_de_coastă, Grecia

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments