Wednesday, April 17, 2024
HomeSportTragedie la Ferma Dacilor: Anchetă în cazul incendiului care a provocat moartea...

Tragedie la Ferma Dacilor: Anchetă în cazul incendiului care a provocat moartea a opt persoane

Tragedie la Ferma Dacilor: Anchetă în cazul incendiului care a provocat moartea a opt persoane

Incendiul devastator de la complexul turistic Ferma Dacilor a generat o serie de investigații profunde pentru a stabili cauzele și responsabilitățile în această tragedie. Anchetatorii continuă cercetările la fața locului și au dorit să-l confrunte pe patronul Cornel Dinicu, și să-l chestioneze, referitor la noi dovezi din acest caz complicat.

Decizia Judecătoriei Ploiești prevede că administratorii complexului turistic vor rămâne în arest preventiv, respectiv arest la domiciliu, pentru încă 30 de zile. Această măsură a fost luată în urma acuzațiilor de distrugere din culpă care li se aduc celor trei administratori, inclusiv lui Cornel Dinicu.

După ce a fost dus la locul tragediei, Cornel Dinicu a fost supus unui interogatoriu amănunțit. Această etapă a anchetei urmărește identificarea tuturor informațiilor care pot contribui la elucidarea cauzelor și la descoperirea eventualelor neglijențe care au dus la producerea incendiului. Acest lucru marchează o nouă etapă importantă în investigațiile în curs, iar anchetatorii vor căuta răspunsuri concrete pentru familiile victimelor și opinia publică.

Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă și poate fi atacată. Acest lucru a fost confirmat de Știrile PRO TV. Din acest motiv, este posibilă adoptarea unor modificări în situația actuală, pe măsură ce ancheta avansează și se adună mai multe informații relevante în cadrul procesului judiciar.

Investigația a scos la iveală mai multe nereguli în construirea complexului turistic Ferma Dacilor. Potrivit anchetatorilor, restaurantul, bucătăria și spațiile de cazare de la parter și mansardă au fost construite în regie proprie, fără obținerea avizelor necesare și a autorizației de construire. Aceste descoperiri vor susține acuzațiile de distrugere din culpă care li se aduc administratorilor complexului și vor contribui la documentarea cazului.

De asemenea, demersurile și măsurile dispuse pentru a intra în legalitate în ceea ce privește construcția complexului turistic au fost realizate prin încălcarea legii. Acest aspect adâncește acuzațiile și amplifică gradul de neglijență care ar putea fi imputat celor implicați în administrarea unității. Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu au fost total ignorate.

Investigația a stabilit faptul că s-au ignorat și normativele aplicabile în domeniu, precum obținerea avizelor și a autorizațiilor emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea adecvată și în conformitate cu normele privind securitatea la incendiu. Aceste constatări vor asigura temeiul juridic necesar pentru a fi aduse acuzații precise și solide administratorilor complexului turistic Ferma Dacilor.

Potrivit documentelor prezentate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, situația expusă anterior a creat premisele izbucnirii și propagării incendiului în data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05:45. Efectul termic al curentului electric este considerat ca sursă probabilă a incendiului. Aceste informații oferă o imagine clară a evenimentelor care au dus la dezastru și vor fi folosite în procesul judiciar pentru a stabili responsabilitățile.

Conform sursei citate, complexul turistic Ferma Dacilor era racordat la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract existent din 2014. Cu toate acestea, capacitatea de alimentare cu energie electrică de 8 Kw a fost insuficientă pentru a susține consumatorii electrici ai pensiunii respective. O situație nefericită care a avut consecințe tragice, soldate cu moartea a opt persoane, cinci adulți și trei copii.

Patronul pensiunii, Cornel Dinicu, a reacționat la acuzațiile aduse și a susținut faptul că incendiul a fost provocat intenționat de o “mână criminală” care a dat foc clădirii. Această afirmație arată că există o variantă alternativă asupra evenimentelor și că ar putea exista ipoteze și informații suplimentare care vor fi luate în considerare de investigatori.

TAGS: pensiune, Ferma Dacilor, incendiu, ancheta, tragedie
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments