Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateTragedie în Munții Maramureșului: Corpul unui migrant ucrainean a fost găsit în...

Tragedie în Munții Maramureșului: Corpul unui migrant ucrainean a fost găsit în zona frontierei româno-ucrainene

Tragedie în Munții Maramureșului: Corpul unui migrant ucrainean a fost găsit în zona frontierei româno-ucrainene

O descoperire macabră a fost făcută de polițiștii de frontieră români miercuri, în Munții Maramureșului. Corpul neînsuflețit al unui cetățean ucrainean a fost găsit în zona frontierei româno-ucrainene, după ce acesta a trecut ilegal granița alături de doi tineri. Autoritățile din Ucraina au transmis că aceștia fac parte dintr-un grup. Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a oferit informații în acest sens.

Momentul în care cazul a fost semnalat autorităților este marcat de apelul disperat făcut la numărul de urgență 112 de către soția tânărului în vârstă de 22 de ani. Aceasta a relatat că soțul ei a plecat de acasă luni dimineață, după ce a primit un ordin de încorporare în Ucraina, și i-a spus că va încerca să ajungă în România cu orice preț. Alarma a fost imediat trasă și autoritățile de pe ambele părți ale graniței au declanșat operațiuni de căutare.

Rezultatul inițial al căutărilor nu a fost încurajator, din cauza avalanșei care s-a produs în zonă. Polițiștii de frontieră ucraineni și români nu au reușit să găsească urme ale persoanelor aflate în munți. Situația s-a schimbat însă în jurul orei 4 dimineața de miercuri, atunci când doi bărbați, cetățeni ucraineni, au fost reținuți de către polițiștii de frontieră români. Aceștia au trecut ilegal granița prin Munții Maramureșului, la aproximativ 1.900 de metri altitudine.

Din grupul de migranți trecuți ilegal în România făcea parte și tânărul în vârstă de 22 de ani pentru care s-a dat alarma. Cei doi bărbați reținuți au declarat că un al treilea membru al grupului a “dispărut” și presupun că s-ar fi întors în Ucraina. După reluarea operațiunilor de căutare, autoritățile au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat, cetățean ucrainean. Această descoperire a fost confirmată de Salvamont Maramureș.

În urma unor declarații făcute de către Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, aflăm că rămasul băiatului a fost găsit undeva într-un pârâu. Se presupune că acesta nu a reușit să găsească drumul înapoi și s-a epuizat, ceea ce l-a condus, în cele din urmă, la deces. Reprezentantul Salvamont România declară că, dacă autoritățile ar fi fost informate în timp util despre faptul că cei doi bărbați l-au abandonat mai sus în munte, salvarea celui de-al treilea membru al grupului ar fi fost posibilă.

În ultimii ani, frontiera dintre România și Ucraina a fost martorul unor tragedii similare. Conform informațiilor furnizate de Ukrinform, în 2023, nu mai puțin de 20 de bărbați care au încercat să treacă ilegal granița în România s-au înecat în râul Tisa. Aceste incidente reprezintă o mărturie a pericolelor la care sunt expuși migranții în căutarea unui trai mai bun.

În concluzie, descoperirea trupului neînsuflețit al acestui migrant ucrainean reprezintă o nouă tragedie la frontiera româno-ucraineană. Incidentul subliniază pericolele la care sunt expuși migranții în călătoria lor, în căutarea unei vieți mai bune. Este important ca autoritățile să ia măsuri pentru a preveni astfel de tragedii și pentru a oferi sprijin și asistență celor care se confruntă cu astfel de situații dificile.

FOTO: Poliția de Frontieră TAGS: Tragedie, Munții Maramureșului, cetățean ucrainean, granița româno-ucraineană, poliție de frontieră
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General