Tuesday, April 16, 2024
HomeSportTragedie în lumea penticostală: Pastorul Romi Mocan, un model autentic de slujire...

Tragedie în lumea penticostală: Pastorul Romi Mocan, un model autentic de slujire creștină, a murit în timpul unei slujbe

Tragedie în lumea penticostală: Pastorul Romi Mocan, un model autentic de slujire creștină, a murit în timpul unei slujbe

Institutul Teologic Penticostal și comunitatea penticostală din România sunt în doliu după trecerea la cele veșnice a pastorului Romi Mocan. Acesta a pierdut viața la vârsta de 69 de ani, în timpul unei slujbe desfășurate în cadrul Bisericii Penticostale din Dej. Moartea pastorului Mocan a survenit în ziua de duminică, 28 ianuarie 2024, lăsând în urmă un vid imens în inimile credincioșilor.

Pastorul Romi Mocan a fost unul dintre cei mai distinși păstori penticostali din România și a slujit în Biserica Penticostală din Dej timp de patru decenii. Dedicarea și pasiunea sa pentru valorile creștine i-au adus recunoașterea și aprecierea în rândul comunității penticostale din întreaga țară. A deținut funcția de vicepreședinte și secretar general al Cultului Creștin Penticostal și de secretar al Comunității Regionale Penticostale Cluj. Pastorul Romi Mocan va fi condus pe ultimul său drum miercuri, 31 ianuarie, la Biserica Penticostală din Dej.

Tragedia care a învăluit comunitatea penticostală în doliu are și o notă sinistră. Publicația Bistrițeanul.ro dezvăluie că pastorul Romi Mocan s-a prăbușit și a încetat din viață în timpul unei slujbe. Chiar înainte să se prăbușească, acesta vorbea despre un scandal sexual care a zguduit Biserica Penticostală. Acest incident controversat pare să aibă legătură cu un scandal similar care a avut loc în Bisericile Penticostale din Transilvania, inclusiv la Seminarul Penticostal București, având ca protagonist un fost prezbiter și președinte al misiunii Holy Fire din Beclean. Fostul prezbiter și-a dat demisia în urma dezvăluirilor făcute în acest caz.

Institutul Teologic Penticostal depășit de durere: pastorul Romi Mocan, un exemplu autentic și mobilizator de trăire și slujire creștină

Odată cu trecerea la cele veșnice a pastorului Romi Mocan, Institutul Teologic Penticostal a eliberat un comunicat prin care exprimă tristețea profundă și regretul față de tragicul eveniment. Pastorul Mocan este descris drept un exemplu autentic și mobilizator de trăire și slujire creștină pentru toți cei care l-au cunoscut și au avut privilegiul de a fi îndrumați de el pe drumul credinței.

Cităm din comunicatul Institutului Teologic Penticostal: “Cu adâncă întristare sufletească ne exprimăm regretul față de plecarea prea devreme dintre noi a fratelui pastor Romu Mocan. Ne arătăm recunoștința față de Dumnezeu pentru toate binecuvântările duhovnicești dăruite nouă prin pastorul Romu Mocan. Iubirea sa pentru Dumnezeu și pentru oameni, slujirea plină de dedicare, spiritul de sacrificiu, verticalitatea și fermitatea în apărarea principiilor creștine în societatea contemporană, înțelepciunea și integritatea sa personală lasă în urma mai marelui nostru în Domnul, pastorul Romu Mocan, o moștenire spirituală bogată și un model autentic și mobilizator de trăire și slujire creștină.

Institutul Teologic Penticostal evidențiază contribuția deosebită pe care pastorul Mocan a avut-o la dezvoltarea învățământului teologic penticostal din România și subliniază importanța lui în conturarea valorilor de credință creștină penticostală. Comunicatul se încheie cu un apel la solidaritate și compasiune în rugăciune, atât pentru familia Mocan, cât și pentru întreaga Biserică Penticostală din România.

Tragedia care a îndoliat comunitatea penticostală din țara noastră este o pierdere imensă. Pastorul Romi Mocan va fi mereu amintit ca un om dedicat, un model autentic și un mobilizator al trăirii și slujirii creștine. Moștenirea spirituală pe care a lăsat-o în urmă va continua să inspire și să ghideze generațiile viitoare de credincioși. Romi Mocan, pastorul cu o viață dedicată bisericii și valorilor creștine, va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.

TAGS: Romi Mocan, Pastor penticostal, Biserica Penticostala, Bisericile Penticostale, Beclean, Seminarul Penticostal București

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments