Tuesday, April 16, 2024
HomeSportTragedie în Galați: O fetiță de 9 ani ucisă de mama sa,...

Tragedie în Galați: O fetiță de 9 ani ucisă de mama sa, iar mătușa și unchiul sunt implicați

Tragedie în Galați: O fetiță de 9 ani ucisă de mama sa, iar mătușa și unchiul sunt implicați

Description: Un incident șocant a avut loc în Galați, unde o fetiță de doar 9 ani a fost brutal ucisă de propria sa mamă. Mai mult, mătușa și unchiul copilei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de complicitate la omor și complicitate la rele tratamente aplicate minorului. Cazul a stârnit indignarea și tristețea celor din comunitate, iar cercetările continuă să dezvăluie amănuntele acestei tragedii.

  • Un act de cruzime: Fetița din Galați a fost torturată și bătută

Conform cercetărilor, fetița a fost supusă la tratamente inumane timp de mai multe zile, în timp ce rudele sale asistau fără să intervină. Expertiza medico-legală a relevat că copila avea urme de violență pe corp și arsuri. Înștiințată prin apelul la numărul de urgență 112, echipa de medici ajunsă la fața locului nu a putut decât să constate moartea fetiței.

  • Mama și complicitatea mătușii și unchiului: O poveste tragică

Detaliile dezvăluite de anchetă sunt înspăimântătoare. Se pare că fetița a fost bătută și torturată de propria sa mamă într-un calvar ce a durat cinci zile consecutive. Surorile minore ale victimei au prezentat și ele urme de lovituri pe corp. În ciuda faptului că mătușa și unchiul locuiau în același apartament, responsabilitatea lor în supravegherea și protejarea copilelor nu a fost asumată.

DGAȘPC Galați sub lupa Corpului de Control

Într-o întorsătură tulburătoare, aflăm că acest caz era cunoscut autorităților de protecție a copilului încă din martie anul trecut. Cadrele didactice ale unei școli la care frecventa fetița au observat semne că ceva nu era în regulă. Îngrijorați de urmele de violență pe care le prezentau unele dintre minore, au raportat situația către autorități. A fost deschis un dosar penal și s-a realizat o anchetă socială pentru a clarifica situația.

Spre surprinderea autorităților, incidentul de violență nu a fost considerat unul obișnuit, cazul fiind tratat ca un eveniment singular. Mătușa și unchiul copilelor și-au luat angajamentul de a se ocupa de ele, dar acest lucru s-a dovedit a fi un eșec. Din păcate, fetița de 9 ani a fost victima repetatelor bătăi aplicate de către mama sa.

Preluarea celorlalte două surori de către autorități

În urma tragediei, celelalte două surori mai mici ale fetiței, în vârstă de 3 și 7 ani, au fost preluate de un asistent medical și se află sub grija autorităților. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDC) a reacționat imediat și a ordonat trimiterea Corpului de Control la DGASPC Galați și la DAS Galați pentru a investig

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments