Tuesday, April 16, 2024
HomeSportTragedie în Galați: Două persoane carbonizate în urma unui accident între un...

Tragedie în Galați: Două persoane carbonizate în urma unui accident între un TIR și un autoturism

Tragedie în Galați: Două persoane carbonizate în urma unui accident între un TIR și un autoturism

Un incident teribil a avut loc pe DN 24 în dimineața zilei de marți, 30 ianuarie. Potrivit martorilor oculari, un TIR și un autoturism au intrat într-o ciocnire violentă, urmată de un incendiu devastator. Din păcate, două persoane aflate în autoturism au murit carbonizate în urma impactului. Pompierii au intervenit imediat, însă flăcările s-au extins rapid și nu au reușit să salveze victimele în timp util.

ISU Galați, la fața locului

Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost alertate imediat după producerea impactului. O autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare, o ambulanță SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD au fost trimise la fața locului pentru gestionarea situației de urgență și acordarea primului ajutor. Se pare că o persoană aflată în autoturism este dată dispărută și se acționează pentru lichidarea completă a incendiului.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, victimele acestui tragic accident sunt doi tineri cu vârstele de 18 și 19 ani. Evenimentul s-a derulat într-o zonă intens circulată, ceea ce a făcut ca impactul dintre cele două vehicule să fie deosebit de violent.

Tragedia în detalii

Incidentul care a avut loc la Galați se adaugă unei serii de evenimente nefericite în ceea ce privește siguranța rutieră în România. În urmă cu doar 24 de ore, în județul Bihor, două femei au fost spulberate pe trecerea de pietoni de către un șofer neatent. Acestea reveneau de la un priveghi atunci când au fost lovite fatal pe trecere.

Femeile în vârstă de 73 și 77 de ani au fost călcate în picioare de un șofer în vârstă de 71 de ani. Din păcate, nicio manevră de resuscitare nu a avut succes, iar cele două victime și-au pierdut viața pe loc. Martorii oculari au afirmat că femeile traversau regulamentar pe trecerea de pietoni, în ciuda declarațiilor șoferului, care susține că acestea ar fi traversat în mod neadecvat.

Evenimentul rutier a condus la blocarea circulației pe drumul național care face legătura între Oradea și Arad. Autoritățile au intervenit rapid pentru deblocarea arterei și lichidarea consecințelor accidentului.

Statistici îngrijorătoare

Siguranța rutieră în România pare să fie o problemă majoră, iar statisticile demonstrează acest lucru. Potrivit datelor oficiale, în doar anul 2023, s-au produs un total de 4.525 de accidente grave, în urma cărora au murit 1.545 de persoane, iar alte 3.535 au fost rănite. Aceste cifre triste reprezintă o medie de 12 accidente pe zi și 4 decese la fiecare 24 de ore.

TAGS:

Galați, accident rutier, TIR, autoturism, carbonizate, pompieri, ISU Galați, tineri, flăcări, victime

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments