Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportTragedie în Franța: Doi români, tată și fiu, au pierit în urma...

Tragedie în Franța: Doi români, tată și fiu, au pierit în urma unui accident de muncă

Tragedie în Franța: Doi români, tată și fiu, au pierit în urma unui accident de muncă

O familie de români stabilită în Franța a trecut printr-o tragedie fără margini. Tatăl și fiul lor și-au pierdut viața într-un accident de muncă groaznic, în timp ce lucrau pe un șantier.

Drama a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 ianuarie, în zona Istres. Cei doi români, tatăl în vârstă de 52 de ani și fiul său de 21 de ani, erau angajați legal pe șantierul unei case, situată pe Chemin de Saint-Pierre, pe malul Etang de Berre.

Tragedia s-a petrecut când un zid de beton s-a prăbușit peste ei, strivindu-i pe loc. Soția și mama celor doi muncitori, care se aflau în apropiere, au fost cei care au dat alarma.

Autoritățile franceze au fost imediat alertate, iar zeci de pompieri au intervenit pentru a-i salva pe cei doi români. În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, tatăl nu a putut fi salvat, fiind declarat decedat la fața locului. Fiul său a fost transportat de urgență la spital, însă a murit în drum spre unitatea medicală.

Accidentul de muncă a stârnit o anchetă amănunțită din partea autorităților pentru a stabili cauzele exacte și pentru a determina dacă regulile de securitate au fost respectate. Procurorul din Aix-en-Provence, Jean-Luc Blachon, a declarat că vor fi stabilite și eventualele responsabilități.

“Ancheta va trebui să stabilească dacă au fost respectate regulile de securitate și va stabili responsabilități, dacă există”, a precizat procurorul pentru France3.

Statistici alarmante: Sectorul construcțiilor, cel mai afectat de accidente de muncă în Franța

Acest tragic accident de muncă reprezintă doar un exemplu dintr-un fenomen alarmant ce are loc în Franța. Potrivit statisticilor, sectorul construcțiilor este cel mai afectat de astfel de incidente, cu un accident înregistrat în medie la fiecare două minute.

Astfel de statistici ridică semne de întrebare cu privire la respectarea normelor de securitate și la protecția muncitorilor în acest domeniu. Autoritățile și organizațiile de profil trebuie să ia măsuri urgente pentru a preveni astfel de tragedii și pentru a asigura condiții mai bune de muncă pentru toți cei implicați în construcții.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments