Sunday, June 23, 2024
HomeSportTragedie în fotbalul mexican: Diego "El Puma" Chavez a murit într-un accident...

Tragedie în fotbalul mexican: Diego “El Puma” Chavez a murit într-un accident de mașină

Tragedie în fotbalul mexican: Diego “El Puma” Chavez a murit într-un accident de mașină

În dimineața zilei de 14 februarie, atacantul mexican Diego “El Puma” Chavez a pierdut controlul automobilului său și a intrat violent într-un stâlp, într-un tragic accident de mașină. Incidentul a avut consecințe fatale, iar fotbalistul în vârstă de doar 28 de ani a decedat la scurt timp după impact.

Anunțul tragic a fost făcut de FC Juarez

Clubul său, FC Juarez, a fost cel care a adus publicului acestă veste devastatoare. Prin intermediul unui comunicat postat pe rețelele de socializare, echipa mexicană a dorit să aducă un omagiu lu Diego Chavez și să transmită condoleanțe familiei și prietenilor fotbalistului.

În comunicat, clubul a declarat: “Cu profundă tristețe informăm întreaga comunitate FC Juarez că jucătorul nostru Diego “El Puma” Chavez a murit în această dimineață, pe 14 februarie 2024, într-un accident de mașină. În perioada petrecută la FC Juarez, ‘El Puma’ s-a caracterizat prin bucuria, entuziasmul, simplitatea și disponibilitatea sa, precum și prin spiritul său de dăruire și dragoste pentru culorile noastre”.

Anunțul a fost însoțit de o postare pe contul de Facebook al clubului, în care fanii au putut să își exprime emoțiile și să aducă un ultim omagiu lui Diego Chavez.

Diego Chavez s-a alăturat echipei FC Juarez la finalul anului 2022, după ce a fost transferat de la formația peruană Carlos Mannucci. În sezonul curent, el a jucat în 19 meciuri pentru echipă și a reușit să înscrie un gol.

Reacții emoționante ale fanilor mexicani

Fanii fotbalului din Mexic au fost profund afectați de această tragedie și au dorit să își exprime regretul și admirația față de Diego “El Puma” Chavez. Mesajele de condoleanțe au inundat rețelele de socializare.

Un suporter al echipei FC Juarez a scris: “Odihnește-te în pace ‘Puma’ și lumina să strălucească mereu asupra ta!“.

Alți fani au adăugat: “Odihnește-te în pace ‘Puma’, ai jucat întotdeauna fiecare meci cu multă energie. Bravo!”, “Odihnește-te în pace ‘Puma’. Mulțumesc pentru dăruirea, pasiunea și dragostea pentru această echipă!” sau “Ce mare păcat. A fost un jucător care ne-a apărat tricoul cu mare mândrie. Odihnește-te în pace dragă Diego”.

Diego Chavez s-a născut la Veracruz și și-a început cariera fotbalistică la echipa locală cu același nume. A mai jucat pentru formațiile Necaxa, Salamanca (Spania), Toluca și Carlos Mannucci (Peru) înainte de a ajunge la FC Juarez.

FC Juarez, echipă aflată pe ultimul loc în clasamentul primei ligi mexicane cu doar 2 puncte acumulate în 6 etape, avea programat următorul meci în noaptea de sâmbătă spre duminică, împotriva echipei Puebla. Însă, în urma acestei tragedii, nu se știe încă dacă partida se va desfășura conform planului.

Aceasta nu este prima tragedie care lovește lumea sportului în ultima perioadă. Recent, Pedro Banga, un tânăr fotbalist angolez în vârstă de doar 20 de ani, a murit în timp ce juca un meci de amici cu prietenii. La fel de tristă este și veste despre dispariția campionului mondial la săritul cu prăjina, Shawn Barber, care s-a stins din viață la doar 29 de ani în urma unor complicații medicale.

TAGS:

Diego Chavez, FC Juarez, tragedie fotbal, accident de mașină, Mexic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General