Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportTragedia lui Adrian Kreiner: Moartea milionarului și modificările în afacerile sale

Tragedia lui Adrian Kreiner: Moartea milionarului și modificările în afacerile sale

Tragedia lui Adrian Kreiner: Moartea milionarului și modificările în afacerile sale

Un eveniment tragic a șocat comunitatea de afaceri din România, când Adrian Kreiner, un cunoscut milionar în vârstă de 50 de ani, a fost ucis în propria sa casă de hoți. Această crimă brutală a avut un impact major asupra afacerilor pe care Kreiner le deținea, astfel că acesta a fost eliminat din conducerea unora dintre companiile sale.

Moartea milionarului și schimbările în firmele lui Adrian Kreiner

Adrian Kreiner era cunoscut pentru averea sa impresionantă, estimată la zeci de milioane de euro pe an. Una dintre cele mai importante moșteniri pe care le-a lăsat în urmă a fost reprezentată de acțiunile pe care le deținea în cadrul companiilor sale. După moartea sa tragică, numele lui a fost șters din majoritatea afacerilor în care era implicat. Modificările în actele constitutive ale acestor companii au fost realizate recent și încă nu au fost publicate în Monitorul Oficial conform procedurilor legale.

Una dintre afacerile cheie ale lui Adrian Kreiner era fabrica de componente auto situată în apropiere de Sibiu. Această companie, denumită Matec CNC Techink, funcționa în trei hale industriale pe un teren de 38.000 de metri pătrați și avea aproximativ 160 de angajați. Recent, compania a început să se extindă și în producția de energie solară, consolidându-și poziția pe piața automotive.

Cine a moștenit afacerile milionarului sibian?

Adrian Kreiner a înființat compania Matec CNC Techink în anul 2005, iar aceasta a continuat să crească de-a lungul timpului. În 2022, afacerea a înregistrat o cifră de afaceri de peste 127 milioane de lei (aproximativ 25 de milioane de euro). În această afacere, Kreiner era asociat cu Holger Baumgartner, un cetățean austriac care deținea jumătate din părțile sociale. După moartea milionarului, Baumgartner a rămas cu partea sa, iar celelalte procente au fost împărțite între fiica lui Kreiner, Vanessa Kreiner, și partenera lui de viață, Adriana Emilia Viliginschi.

Înainte să fie ucis, Adrian Kreiner explora și industria crypto în care se implicase și se arăta extrem de pasionat. Fondase două companii în acest domeniu în 2023: Cubic World SRL, specializată în editarea jocurilor pe calculator, și The Coop Network Cooperativa Agricolă, înregistrată ca firmă de comerț cu ridicata a cerealelor și semințelor.

Fiica milionarului preia afacerea crypto

În realitate, Coop Network era compania prin care Adrian Kreiner își propunea să revoluționeze industria crypto. El a dezvoltat un întreg ecosistem și se mândrea cu o comunitate formată din 3.000 de membri în “prima cooperativă de afaceri din România care folosește tehnologia blockchain pentru a susține soluțiile inovatoare digitale și afacerile sustenabile”.

Fiica lui Kreiner, Vanessa Kreiner, a preluat părțile sociale ale Cube World deținute de tatăl său și deține acum 50% din această afacere, în timp ce restul aparține lui Ionuț Alexandru Dobrescu, care este și administratorul societății.

Totuși, compania Coop Network a rămas neschimbată în privința structurii asociative. Adrian Kreiner apare încă în documente cu o participație de 11% în această afacere, alături de Adriana Emilia Viliginschi.

Adrian Kreiner mai era asociat cu Viliginschi în Geoma Dao Coop Cooperativa Agricolă, unde dețineau 20%, respectiv 18%. În plus, Kreiner mai apare și ca administrator în societățile IQrobotech SRL și Real Ease SRL, ambele înființate în noiembrie 2023, cu doar câteva zile înainte de moartea sa tragică.

Adrian Kreiner, torturat până la moarte în propria casă

Tragedia s-a petrecut în dimineața zilei de 6 noiembrie 2023, când Adrian Kreiner a fost atacat în propria sa vilă din Sibiu. Conform anchetei, trei indivizi mascați, ulterior identificați ca fiind Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae, au pătruns prin efracție în locuința milionarului și l-au torturat pentru a afla locația banilor. Kreiner a fost lovit și legat, fiind găsit în stare gravă de polițiști, însă a decedat câteva zile mai târziu la spital.

Hoții au reușit să fugă din țară cu ceasuri în valoare de 200.000 de euro, dar au fost ulterior capturați. Această crimă șocantă a tulburat profund comunitatea locală și a ridicat întrebări despre siguranța și securitatea în România.

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments