Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateTragedia de pe șantierul din Franța: Doi muncitori români și-au pierdut viața...

Tragedia de pe șantierul din Franța: Doi muncitori români și-au pierdut viața într-un accident

Tragedia de pe șantierul din Franța: Doi muncitori români și-au pierdut viața într-un accident

O tragedie teribilă a avut loc pe un șantier din Istres, Franța, unde un muncitor de 52 de ani și fiul său în vârstă de 21 de ani au murit în urma prăbușirii unui zid de sprijin. Cei doi bărbați, de origine română și angajați legal pe șantier, au fost prinși sub dărâmături, iar eforturile de salvare nu au putut salva viețile lor.

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 ianuarie, pe Chemin de Saint-Pierre, pe malul Etang de Berre, acolo unde era construită o casă. Un zid de sprijin s-a prăbușit brusc, luându-i pe cei doi muncitori prin surprindere. Tatăl, în vârstă de 52 de ani, a fost declarat decedat pe loc, în timp ce fiul său a murit ulterior, pe drumul spre spital.

Soția și mama celor doi bărbați se aflau în apropiere în momentul tragediei și au fost cele care au dat alarma. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale prăbușirii zidului de sprijin și pentru a identifica eventualele neglijențe sau nerespectări ale regulilor de securitate.

Acest tragic eveniment aduce în prim-plan problema securității pe șantierele de construcții. “Ancheta va trebui să stabilească dacă au fost respectate regulile de securitate și va stabili responsabilități, dacă există”, a declarat procurorul din Aix-en-Provence, Jean-Luc Blachon.

Cei doi muncitori români erau specializați în lucrări de zidărie, iar intervenția pompierilor a fost necesară pentru extragerea lor de sub dărâmături. Treizeci de pompieri, inclusiv specialiști în salvare și degajare, au participat la operațiunea de salvare, dar din păcate nu au putut să-i salveze pe cei doi bărbați.

Momentul în care au fost scoși de sub dărâmături, ambii muncitori se aflau în stop cardiorespirator. Cu toate eforturile depuse de către echipa de salvare și medici, bărbatul în vârstă de 52 de ani nu a supraviețuit, iar fiul său a murit în timpul transportului cu elicopterul spre spital.

În Franța, sectorul construcțiilor este foarte afectat de accidentele de muncă, cu un accident înregistrat în medie la fiecare două minute. În ciuda regulilor și măsurilor de siguranță, riscurile pe șantierele de construcții rămân ridicate, iar tragediile, precum cea de la Istres, sunt o mărturie dură în acest sens.

Tag-uri:

TAGS: șantier, accident de muncă, tragedie, Români în străinătate, construcții

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments