Sunday, April 21, 2024
HomeJustitieTragedia de la Viaductul din Sibiu: Inculpații își recunosc faptele în fața...

Tragedia de la Viaductul din Sibiu: Inculpații își recunosc faptele în fața judecătorului

Tragedia de la Viaductul din Sibiu: Inculpații își recunosc faptele în fața judecătorului

Un caz tragico-criminal a ieșit la iveală în Sibiu, unde trei inculpați, dintre care doi minori, au recunoscut în fața instanței toate acuzațiile care li s-au adus. Aceștia sunt acuzați că, într-o noapte de octombrie, au vizat persoane fără adăpost în zona viaductului de cale ferată din apropierea Mediașului, cu intenția declarată de a le agresa.

Convingerea cu care cei implicați în scandal și-au recunoscut acțiunile violente a fost subliniată de unul dintre minori, care se lăuda într-o conversație pe WhatsApp cu o prietenă că “ce-mi place să-i bat… de 5 ori i-am dat somn”, evidențiind astfel brutalitatea incidentului.

Victima agresiunii, un bărbat în vârstă de 71 de ani, care trăia pe străzi, a pierit la spital aproape o lună mai târziu, din cauza rănilor grave suferite în urma atacului nemilos, conform informațiilor furnizate de Turnul Sfatului.

Tribunalul Sibiu a emis sentințe grele în acest caz, condamnându-l pe Lorandino Berchi, în vârstă de 19 ani și angajat al unui lanț de supermaketururi, la 17 ani de închisoare. Acesta a fost supus unor restricții și interdicții pentru o perioadă de patru ani după ce va fi eliberat. Minorii complici, cu vârste de 14 și, respectiv, 15 ani, au fost condamnați la 8 ani de internare într-un centru de detenție.

În plus, cei trei acuzați au fost obligați să plătească suma de 80.670 de lei plus dobânzi, reprezentând costul îngrijirilor medicale acordate victimei în urma atacului brutal.

Pe parcursul procesului, instanța a recalificat acuzațiile de la omor simplu la omor calificat, fapt ce a avut un impact semnificativ asupra sentințelor pronunțate. Sentința nu este încă definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Acțiunile judiciare în cazul tragediei de la Viaductul Sibiu

  • Recunoașterea faptelor de către inculpați
  • Condamnări aspre pentru cei implicați
  • Plată compensatorie pentru îngrijirile medicale
  • Recalificarea acuzațiilor de la omor la omor calificat
  • Perspectiva apelului și procesului ulterior

Reacții și consecințe

  • Comunitatea șocată de brutalitatea agresiunii
  • Apeluri la o mai bună protecție a persoanelor fără adăpost
  • Impactul tragediei asupra legislației și a sistemului de justiție
  • Consecințe sociale și emoționale ale violenței de stradă

TAGS: Tragedie Sibiu, Recunoaștere inculpați, Condamnare grea

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments