Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateTraficul întrerupt temporar pe DN2 București – Urziceni din cauza unui accident

Traficul întrerupt temporar pe DN2 București – Urziceni din cauza unui accident

Traficul întrerupt temporar pe DN2 București – Urziceni din cauza unui accident

Traficul este întrerupt temporar pe DN2 București – Urziceni, în afara localității Șindrilița, județul Ilfov. Două autovehicule au fost implicate într-o coliziune, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române. Evenimentul s-a produs sâmbătă dimineața, iar circulația rutieră a fost perturbată în zona respectivă.

În urma accidentului, cinci persoane au necesitat asistență medicală la fața locului, conform informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic. Autoritățile au intervenit imediat pentru a restabili ordinea și pentru a dirija traficul în mod eficient. Din fericire, nu s-au înregistrat victime grave în urma impactului.

Printre cauzele posibile ale accidentului se numără condițiile meteo nefavorabile care au afectat și alte zone din țară. Deși ninge în mai multe județe, Centrul Infotrafic precizează că drumurile naționale și autostrăzile nu sunt închise sau restricționate din cauza vremii. Utilajele de deszăpezire au fost mobilizate pentru a întreține carosabilul și a asigura siguranța circulației rutiere.

Conform informațiilor obținute de la Centrul Infotrafic, precipitațiile sub formă de ninsoare s-au înregistrat în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu și Vâlcea. Deși nu au fost restricții de tonaj impuse, autoritățile au acționat prompt cu utilaje de deszăpezire pentru a menține condițiile de siguranță pe drumurile publice.

În schimb, în județele Călărași, Constanța și Maramureș (DN 18 pasurile Gutâi și Prislop) s-au semnalat precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, existând riscul formării poleiului. Pe arterele rutiere principale, precum autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN1 Ploiești-Brașov, ninge și se poate depune zăpadă. Însă echipele de intervenție acționează în continuu pentru a menține drumurile curate și pentru a minimiza riscul de producere a accidentelor rutiere.

În contextul condițiilor meteo dificile, șoferii sunt sfătuiți să se informeze în prealabil cu privire la restricțiile de trafic și la condițiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze. În plus, este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă pentru a asigura o aderență optimă pe carosabilul umed sau acoperit cu zăpadă.

Autoritățile fac un apel către conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere și să evite manevrele riscante. Este important să se mențină o viteză redusă și să se evite bruscarea comenzilor autovehiculului pentru a preveni derapajele. De asemenea, se recomandă ca șoferii să nu depășească coloanele de autovehicule pentru a permite accesul utilajelor de deszăpezire.

Meteorologii au emis o informare privind precipitațiile moderate cantitativ și intensificările vântului, valabilă pentru intervalul vineri, 19 ianuarie, ora 10.00, până sâmbătă, 20 ianuarie, ora 17.00. Aceste condiții se vor menține în multe zone ale țării în următoarele ore, ceea ce implică necesitatea unei atenții sporite din partea șoferilor și a autorităților competente.

TAGS: trafic, DN 2 București – Urziceni, coliziune, accident, ninsoare, utilaje de deszăpezire, condiții meteo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments