Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateTraficul în Vama Siret a fost reluat, dar cu așteptări lungi pentru...

Traficul în Vama Siret a fost reluat, dar cu așteptări lungi pentru camioanele dinspre Ucraina

Traficul în Vama Siret a fost reluat, dar cu așteptări lungi pentru camioanele dinspre Ucraina

Traficul în Vama Siret a fost reluat în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar camioanele care intră în țară dinspre Ucraina se confruntă cu timpi de așteptare îndelungați. Potrivit autorităților, acestea trebuie să aștepte aproximativ 120 de minute pentru a traversa granița, informează News.ro.

Într-un comunicat de presă, Jandarmeria Suceava a transmis că traficul în Vama Siret se desfășoară în condiții normale pentru toate categoriile de autovehicule, dar fluxul de camioane care intră în țară este destul de mare, ceea ce a dus la creșterea timpilor de așteptare. Aceste informații au fost confirmate și de Poliția de Frontieră prin intermediul aplicației Trafic Online.

Problemele în Vama Siret au fost cauzate de protestul fermierilor și transportatorilor care au blocat accesul camioanelor dinspre Ucraina timp de câteva zile. Aceștia au solicitat măsuri de sprijin din partea autorităților, iar premierul Marcel Ciolacu a promis că va interveni pentru a rezolva situația.

Una dintre măsurile anunțate de premier este legată de tariful de primă pentru asigurarea RCA a transportatorilor. Astfel, conform deciziei Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), valorile maxime ale primelor recomandate nu vor depăși 9.000 de lei pentru clasa B0, apropiindu-se astfel de tariful de referință. Această nouă formulă de calcul a fost concepută pentru a asigura un preț sustenabil pentru transportatorii din România.

Autoritățile, inclusiv jandarmii și polițiștii de frontieră, au dialogat constant cu protestatarii în încercarea de a debloca traficul rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Cu toate acestea, procesul de deblocare a fost unul dificil și a durat mai mult decât se aștepta.

În concluzie, deși traficul în Vama Siret a fost reluat, situația rămâne dificilă pentru camioanele care vin dinspre Ucraina. Pe lângă timpii de așteptare îndelungați, există și un număr mare de mijloace de transport prezente la control, ceea ce a dus la un trafic intens în această zonă de frontieră.

TAGS: Vama Siret, trafic, camioane, Ucraina, protest, transportatori, Marcel Ciolacu, ASF

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments