Wednesday, April 17, 2024
HomeLifestyleTopul băuturilor nerecomandate pentru slăbit

Topul băuturilor nerecomandate pentru slăbit

Topul băuturilor nerecomandate pentru slăbit

Publicația eatthis.com a realizat un studiu amplu și a întocmit o listă cu băuturile pe care trebuie să le eviți cu orice preț dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus. Aceste recomandări au fost făcute publice și de către specialiști în domeniul nutriției și dieteticienii, având în vedere impactul negativ al acestor băuturi asupra siluetei și sănătății noastre.

Băuturile pe bază de cafea

Chiar dacă păreau inofensive la prima vedere, băuturile și cocktailurile pe bază de cafea ascund un adevărat aflux de zaharuri și calorii. Mulți greșesc crezând că acestea nu se diferențiază semnificativ de o cană de cafea simplă. Realitatea este cu totul alta: o cană de cafea neagră conține în medie aproximativ cinci calorii, pe când un frappuccino ajunge la aproximativ 380 de calorii. Această diferență enormă poate însemna echivalentul a mai mult de o porție medie de cartofi prăjiți.

Băuturile răcoritoare

Băuturile răcoritoare, în special cele care conțin cantități mari de zahăr, sunt recunoscute pentru impactul negativ asupra sănătății și siluetei noastre. Acestea cresc nivelul de zahăr din sânge, determinând organismul să își extragă apa din celule. Acest lucru duce la senzația de însetare și, implicit, la consumul excesiv de băutură răcoritoare. Rezultatul final? Sute de calorii goale și îngrășare rapidă.

Berea

Caloriile în exces provenite din alcool pot avea un impact semnificativ asupra acumulării grăsimii, în special în zona mijlocului. De asemenea, alcoolul în sine conține șapte calorii pe gram, fapt ce îl face nerecomandat în cazul în care urmărești să slăbești. Termenul “burtă de bere” este binecunoscut și ilustrează legătura dintre consumul excesiv de alcool și acumularea grăsimii abdominale. De asemenea, alcoolul are și un efect inflamator, iar inflamația cronică este un factor important în acumularea grăsimii viscerale.

Cocktailuri

Cocktailurile, în special cele care conțin ingrediente cu conținut ridicat de calorii și zaharuri adăugate, pot duce la acumularea grăsimii abdominale. Acestea reprezintă o combinație nefericită dintre ingrediente inflamatorii și alcool, rezultând un cocktail cu potențial pentru acumularea grăsimii viscerale.

Smoothie-uri

Ai crede că smoothie-urile sunt sănătoase, însă acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Smoothie-urile cumpărate din magazin sau cele prea îndulcite conțin adesea mult mai multe calorii decât te-ai aștepta. Aceste băuturi sunt pline de zaharuri și adesea lipsite de fibre, ceea ce poate duce la scăderi de energie și creșterea în greutate.

Pe această listă mai sunt incluse și băuturile energizante pentru sportivi, care, deși promit un plus de energie, pot avea consecințe negative asupra sănătății și siluetei noastre.

Așadar, dacă îți dorești să ai o siluetă de invidiat și să te bucuri de o stare de sănătate optimă, evită aceste băuturi nerecomandate și optează pentru alternative mai sănătoase și mai puțin calorice. Iar dacă vrei să afli mai multe informații despre aceste băuturi și impactul lor asupra corpului nostru, nu ezita să consulți linkul noastru cu articole relevante pe această temă.

TAGS: bauturi, diete, slabire, hrana, calorii, sanatate

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments