Saturday, May 18, 2024
HomeSportTitlul dramelor din fotbalul românesc: Cum Rapid a pierdut trofeul în ultima...

Titlul dramelor din fotbalul românesc: Cum Rapid a pierdut trofeul în ultima etapă și s-a răzbunat în Cupa României

Titlul dramelor din fotbalul românesc: Cum Rapid a pierdut trofeul în ultima etapă și s-a răzbunat în Cupa României

Sezonul 1997-1998 a fost unul plin de clipe dramatice pentru echipa Rapid București, care a pierdut titlul în ultima etapă în fața Universității Craiova. Lucian Marinescu, fostul jucător al echipei, a vorbit despre această tragedie și despre răzbunarea ulterioară a giuleștenilor împotriva oltenilor în finala Cupei României.

Marinescu dezvăluie episodul dramatic de la Craiova din 1998

Universitatea Craiova ar fi reușit să obțină prezența în cupele europene în cazul unei înfrângeri împotriva lui Rapid, însă echipa olteană a reușit să obțină un egal crucial. Acest rezultat a dus la pierderea titlului de către Rapid și la câștigarea acestuia de către Steaua București.

Marinescu a descris momentul tragic din lotul Rapidului, susținând că șansele la câștigarea campionatului s-au pierdut în meciul cu Steaua, unde s-a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 1-1.

„Am avut o formație extraordinară la Rapid în acel sezon. Nea Mircea a construit o echipă formidabilă, iar performanțele noastre erau de neegalat. Aveam un lot de campioni și am fost la un pas de a obține titlul.

A fost o pierdere dureroasă la Craiova, unde câștigul nostru a fost anulat. Consider că depindea de noi să fim campioni, iar momentul crucial a fost în meciul cu Steaua, acasă. Dacă nu făceam egalul acolo, titlul era al nostru. A fost un moment amar, mai ales că am adus primul trofeu după mult timp.

A fost o eliberare și o bucurie să câștigăm campionatul, dar frustrarea pierderii la Craiova a fost puternic resimțită la finalul meciului”, a declarat Marinescu.

Rapidiștii se răzbună în finala Cupei României

Chiar dacă au pierdut titlul dramatic în fața Universității Craiova, jucătorii Rapidului s-au mobilizat și s-au răzbunat în finala Cupei României. Marinescu a amintit cu satisfacție de acest moment, subliniind importanța trofeului și a unității echipei în momente dificile.

„Am simțit revanșa venind la București. Jucătorii Craiovei erau plini de încredere, dar finala s-a decis pe teren și am meritat victoria. După pierderea titlului la Craiova, ne-am concentrat și am reușit să obținem acest trofeu important. Chiar dacă scorul a fost strâns, am câștigat cu determinare”, a adăugat Marinescu într-o emisiune specială dedicată fanilor Rapidului.

Dezvăluiri uluitoare: Oltenii au primit prime de la Steaua

Robert Vancea, fostul jucător al Universității Craiova, a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre meciul cu Rapid. Acesta a afirmat că echipa olteană a primit o primă financiară de la Steaua București înaintea meciului, dezvăluind faptul că suma primită pentru calificarea în cupele europene era considerabil mai mare decât cea oferită de Rapid.

„Am fost conștienți că, în cazul unei înfrângeri, am fi reușit să ne atingem obiectivele. Am așteptat o intervenție, iar singura informație primită a fost despre prima oferită de Steaua. Din partea Rapidului nu am primit nimic, iar acest lucru ne-a determinat să luptăm pentru obiectivele noastre. Cu toate acestea, primă de la Steaua pentru obiective realizate a fost mai mare decât ne-am fi așteptat”, a explicat Vancea.

Lucian Marinescu, AMINTIRI despre CEL MAI FRUMOS GOL MARCAT pentru Rapid

Lucian Marinescu a împărtășit amintiri din cariera sa de fotbalist, rememorând cel mai frumos gol marcat pentru echipa Rapid București. Momentul memorabil a fost marcat de emoție și pasiune, evidențiind legătura specială a fotbalistului cu clubul său de suflet.

TAGS:

Marinescu, Rapid, Craiova, fotbal, primă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments