Tuesday, April 16, 2024
HomeSportTinerii din România se confruntă cu boala bătrâneții: Reumatismul afectează tot mai...

Tinerii din România se confruntă cu boala bătrâneții: Reumatismul afectează tot mai mulți

Tinerii din România se confruntă cu boala bătrâneții: Reumatismul afectează tot mai mulți

Aproape un milion de români, printre care se numără mulți tineri, se luptă cu o afecțiune care, tradițional, era asociată cu vârsta înaintată. Reumatismul, o boală degenerativă a articulațiilor, nu mai este doar o preocupare a persoanelor în vârstă. Bolile reumatice afectează tot mai mulți tineri din România în ultimii ani.

Reumatismul este cunoscut ca o boală a bătrâneții, însă tinerii cu vârste extrem de fragede încep să se prezinte la medici cu simptome reumatice. Această tendință alarmantă arată că boala nu mai discriminează în funcție de vârstă, iar cauzele sunt multiple.

O cauză comună este sedentarismul. Tot mai mulți tineri petrec ore în șir pe scaun, fie la birou sau în fața televizorului, fără a face suficientă mișcare. Lipsa exercițiului fizic, combinată cu o alimentație nesănătoasă și creșterea în greutate, predispune tinerii la dezvoltarea reumatismului.

Specialiștii atrag atenția că reumatismul nu este o afecțiune singulară, ci o gamă largă de afecțiuni reumatice. Printre cele mai întâlnite se numără poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artropația psoriazică, artroza, fibromialgia și guta. Aceste boli cronice afectează nu doar articulațiile, ci și tendoanele, ligamentele și țesuturile conjunctive.

Conform Societății Române de Reumatologie, aproape un milion de români suferă de boala bătrâneții. Această cifră înseamnă o creștere semnificativă față de anul 2018, când se estima că aproximativ 600.000 de români erau afectați de această afecțiune. Numărul tot mai mare de tineri care se confruntă cu reumatismul reprezintă o alarmă pentru sistemul de sănătate din România.

Reumatismul poate aduce modificări articulare ireversibile, motiv pentru care medicii avertizează asupra importanței diagnosticării și tratării timpurii. Specialiștii recomandă o abordare multidisciplinară în tratarea reumatismului, care să includă medicamente, kinetoterapie și schimbări de stil de viață.

Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale din România subliniază importanța conștientizării răspândirii reumatismului în rândul tinerilor și promovează educația în sănătate. Aceștia atrag atenția asupra faptului că reumatismul nu trebuie ignorat sau tratat superficial, deoarece poate afecta în mod semnificativ calitatea vieții pacienților.

Pentru a preveni dezvoltarea reumatismului, se recomandă un stil de viață activ și echilibrat. Exercițiul regulat, alimentația sănătoasă, menținerea unei greutăți corporale optime și evitarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool, pot contribui la prevenirea și reducerea riscului de reumatism.

Reumatismul nu trebuie subestimat, indiferent de vârstă. Afecțiunile reumatice pot cauza disconfort, durere și limita activitățile zilnice. Pentru a beneficia de un diagnostic și tratament adecvat, este important să consultați un specialist în reumatologie.

Aflați mai multe despre reumatism și modalități de prevenire și tratament

Pentru informații detaliate despre reumatism, simptomele sale și modalități de prevenire și tratament, vă invităm să accesați link-ul https://ezs.ro/?s=reumatism. Aici veți găsi o varietate de articole și materiale informative, pregătite cu grijă de experți în domeniul reumatologiei.

TAGS: reumatism, boala bătrâneții, tineri cu reumatism, reumatism la tineri
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments