Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateTimișoara se alătură proiectului național de introducere a trenurilor cadențate

Timișoara se alătură proiectului național de introducere a trenurilor cadențate

Timișoara se alătură proiectului național de introducere a trenurilor cadențate

În contextul îmbunătățirii sistemului feroviar din România, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) pregătește o inițiativă importantă ce vizează introducerea trenurilor cadențate, un concept ce promite un program precis și predictibil pentru călătoriile în marile orașe.

Conceptul de „mers cadențat” presupune ca trenurile să circule la ore exacte și intervale regulate, astfel încât pasagerii să beneficieze de predictibilitate și mobilitate sporită în călătoriile lor de zi cu zi. Timișoara se numără printre orașele care urmează să beneficieze de această modernizare a transportului.

ARF explică că obiectivul principal al proiectului este introducerea trenurilor de mers cadențat pentru conexiunile dintre marile orașe din România, acoperind distanțe scurte și medii, într-o strategie integrată ce vizează îmbunătățirea serviciilor de transport feroviar pentru călători pe termen lung.

În acest sens, ARF a lansat licitația pentru realizarea studiilor proiectului intitulat „Îmbunătățirea mersului de tren prin introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul orașelor mari din România”. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, iar companiile interesate trebuie să depună ofertele până la data de 12 august.

În afară de Timișoara, alte orașe incluse în proiect sunt: București, Cluj Napoca, Iași, Constanta, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare și Râmnicu Vâlcea.

Proiectul este finanțat din Programul Transporturi (PT) 2021 – 2027 și de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ca parte a eforturilor de modernizare a infrastructurii de transport din țară.

TAGS: Timișoara, trenuri cadențate, mers cadențat, ARF, transport feroviar, proiect național
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General