Monday, July 22, 2024
HomeActualitateTimișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi Achiziționează Autobuz Electric și Stații de...

Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi Achiziționează Autobuz Electric și Stații de Încărcare

Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi Achiziționează Autobuz Electric și Stații de Încărcare

Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi au semnat un protocol de colaborare pentru achiziționarea unui autobuz electric de 18 metri și a două stații de încărcare, investiție ce urmează să coste 3,6 milioane de lei. Această achiziție vine după aproape doi ani de la primirea finanțării necesare.

În cadrul următoarei ședințe de plen a Consiliului Local Timișoara, se va discuta proiectul de protocol de colaborare între cele trei unități administrativ-teritoriale, pentru a demara investiția în autobuzul electric menționat. Această inițiativă este susținută de fondurile obținute prin PNRR, cu municipiul Timișoara ca lider, în parteneriat cu comuna Becicherecu Mic și comuna Dudeștii Noi, beneficiare de o finanțare de 3.631.968,06 lei TVA inclus.

Planul vizează încheierea unui protocol de asociere între cele trei entități, pentru a desfășura procedurile de achiziție publică a autobuzelor electrice și a stațiilor de reîncărcare, în vederea îmbunătățirii transportului public de călători în zona Timișoara. Autobuzul electric va avea 18 metri, iar vor fi achiziționate două stații de încărcare, una rapidă și una lentă, conform proiectului finanțat.

Acest proiect reprezintă un pas important către modernizarea și eco-friendlyizarea transportului public din zonă, contribuind la diminuarea impactului asupra mediului și la creșterea gradului de sustenabilitate. Investițiile în vehicule nepoluante și infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice sunt văzute ca necesare pentru adaptarea la cerințele actuale de mobilitate urbană durabilă.

Despre această colaborare s-a vorbit ca despre un prilej de consolidare a relațiilor între autoritățile locale, de promovare a unui model de transport modern și eficient, care să răspundă exigențelor de mediu și comunitare. Achiziționarea autobuzului electric și a stațiilor de încărcare vine ca un răspuns la nevoile de mobilitate din zona Timișoara, cu perspective de extindere a acestui tip de transport în viitor.

Inițiativa de a investi în vehicule nepoluante și infrastructura de reîncărcare pentru vehicule electrice este privită ca un pas înainte către crearea unui sistem de transport public mai ecologic și eficient, sustenabil și orientat spre inovație. Această decizie reflectă preocuparea autorităților locale pentru protejarea mediului înconjurător și pentru oferirea unei alternative de transport durabil și sigur pentru cetățeni.

Îmbunătățirea sistemului de transport public prin introducerea autobuzelor electrice și a stațiilor de încărcare reprezintă o măsură semnificativă în direcția reducerii emisiilor poluante și a creșterii gradului de sustenabilitate urbană. Această inițiativă urmărește să ofere locuitorilor din Timișoara și din localitățile învecinate o alternativă de mobilitate modernă, eco-friendly și eficientă, contribuind la crearea unui mediu urban mai curat și sănătos.

Introducerea autobuzelor electrice și a infrastructurii de încărcare corespunzătoare reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și ecologizarea sistemului de transport public din zona Timișoara. Această investiție marchează o schimbare importantă în direcția unui transport public mai prietenos cu mediul și mai eficient, contribuind la reducerea emisiilor poluante și la creșterea sustenabilității orașului.

Colaborarea dintre primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pentru achiziționarea autobuzului electric și a stațiilor de încărcare reprezintă un exemplu de inițiativă comună pentru promovarea unui transport public modern, curat și eficient. Această măsură va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și va oferi locuitorilor din zonă o alternativă sustenabilă și sigură de deplasare.

Inițiativa de a achiziționa un autobuz electric și stații de încărcare pentru vehiculele electrice reflectă preocuparea autorităților locale pentru protejarea mediului înconjurător și oferirea unei soluții de transport durabil și eficient. Acest proiect reprezintă un pas semnificativ spre modernizarea și ecologizarea transportului public din zona Timișoara, contribuind la reducerea emisiilor poluante și promovarea unui mediu urban mai curat și sănătos.

Încheierea protocolului de colaborare pentru achiziționarea unui autobuz electric și a stațiilor de încărcare în zona Timișoara reprezintă un pas important către modernizarea și ecologizarea transportului public. Această inițiativă va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante și creșterea sustenabilității mediului urban, oferind o alternativă de transport eficientă și prietenoasă cu mediul pentru locuitorii din zonă.

Introducerea autobuzelor electrice și a stațiilor de încărcare în zona Timișoara demonstrează angajamentul autorităților locale pentru modernizarea și ecologizarea transportului public. Această inițiativă va contribui la reducerea emisiilor poluante și la îmbunătățirea calității aerului, oferind locuitorilor din zonă o alternativă de transport curată, eficientă și sustenabilă.

TAGS:

Timișoara, Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, autobuz electric, stație de încărcare, transport public, sustenabilitate, mobilitate urbană, vehicule nepoluante
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General