Monday, July 22, 2024
HomeActualitateȚeparul Master al Schimbării de Identitate și a Numere de Telefon: Un...

Țeparul Master al Schimbării de Identitate și a Numere de Telefon: Un Caz Intrigant în Cluj

Țeparul Master al Schimbării de Identitate și a Numere de Telefon: Un Caz Intrigant în Cluj

Un individ bănuit de înșelăciune a fost trimis în judecată la Cluj săptămâna trecută, la patru ani de la comiterea presupusei fapte. Ceea ce atrage atenția în cazul acesta este abilitatea suspectului de a se sustrage identificării timp de patru ani, schimbându-și nu mai puțin de 36 de ori numărul de telefon și chiar numele său.

Potrivit rechizitoriului, individul a fost deferit justiției după ce, în octombrie 2020 și în zilele imediat următoare, a indus în eroare un reprezentant al unei firme în legătură cu o presupusă tranzacție de vânzare-cumpărare a unui autoturism BMW X5. Acesta a convins reprezentantul firmei să efectueze un transfer bancar de 19.204 lei ca avans pentru un autoturism fictiv, utilizând o factură fiscală falsă emisă aparent de o altă firmă. Ulterior, individul nu a livrat niciodată autoturismul și nici nu a restituit suma respectivă. Astfel, a fost acuzat de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Judecătorul de cameră preliminară care a analizat cazul a constatat că autoritățile de urmărire penală au depus eforturi considerabile pentru a localiza și a aduce la cunoștință drepturile și obligațiile individului, acesta schimbând constant numerele de telefon, numele și lipsind de la convocările instanțelor. Chiar dacă suspectul a formulat cereri de studiu a dosarului, a folosit identități false și nu a manifestat intenția de colaborare cu autoritățile judiciare.

Acest dosar a generat mai multe procese-verbale între anii 2021 și 2023, iar în decembrie 2021, suspectul a promis că se va prezenta la sediul IPJ Cluj pentru a fi audiat, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ulterior, în ianuarie 2022, la o nouă citare, individul nu s-a prezentat, iar în martie 2022 s-a emis un mandat de aducere care nu a putut fi executat pentru că suspectul nu a fost de găsit. Toate acestea demonstrează evitarea continuă a individului față de autorități și justiție.

În confruntarea cu instanța, s-a remarcat că individul a utilizat pe perioada urmăririi penale nu mai puțin de 39 de numere de telefon pre-plătite, a schimbat identitatea și nu a avut un domiciliu stabil. Dosarul relevă că au fost emise mandate de arestare pe numele său, însă acestea nu au putut fi puse în aplicare din cauza schimbărilor constante ale identității sale.

În ciuda tuturor acestor fapte, judecătorul de cameră preliminară a respins cererile și excepțiile formulate de individ, considerându-le neîntemeiate, stabilind astfel începerea judecății pentru presupusa infracțiune de înșelăciune. Un aspect interesant de menționat este că individul în cauză este căsătorit și are studii superioare.

TAGS:

Cluj

înșelăciune

identitate

numere de telefon

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General