Friday, June 21, 2024
HomeSportTaxă nouă pentru vizitatorii din străinătate care ajung în Bali

Taxă nouă pentru vizitatorii din străinătate care ajung în Bali

Taxă nouă pentru vizitatorii din străinătate care ajung în Bali

Autoritățile din insula indoneziană Bali au implementat o taxă nouă pentru turiștii străini care ajung în această destinație turistică celebră. Această taxă a fost planificată încă de anul trecut, însă abia acum a fost pusă în aplicare. Plata poate fi efectuată atât la sosirea pe aeroportul Denpasar, cât și online, prin intermediul portalului Love Bali.

Suma taxei este de 150.000 de rupii, ceea ce înseamnă aproximativ 10 dolari sau 9 euro. Taxa are scopul de a proteja cultura și mediul din Bali, dar și de a sprijini dezvoltarea infrastructurii regionale. Aceasta va fi percepută doar turiștilor din străinătate, nu și celor din Indonezia.

“Această taxă urmărește să protejeze cultura și mediul din Bali”, a subliniat guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare a taxei.

Bali este o destinație turistică foarte populară atât printre localnicii din Indonesia, cât și printre turiștii din întreaga lume, inclusiv din România. Insula atrage vizitatori datorită frumuseții sale naturale, plajelor cu nisip fin și culturii bogate.

Impactul turismului în Bali

Turismul joacă un rol extrem de important în economia insulei Bali. Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, turismul contribuia aproximativ 60% la PIB-ul anual al regiunii. Însă, în timpul pandemiei, sectorul turistic a suferit pierderi semnificative.

În noiembrie 2023, Australia a fost principalul contributor de turiști străini în Bali, cu peste 100.000 de sosiri. Alte țări care au trimis un număr mare de vizitatori în Bali au fost India, China și Singapore. În total, în perioada ianuarie-noiembrie a anului trecut, insula a înregistrat aproximativ 4,8 milioane de turiști din întreaga lume, conform datelor oficiale.

Această nouă taxă este văzută ca o modalitate de a repara daunele produse de pandemie și de a proteja patrimoniul cultural și natural al insulei. De asemenea, autoritățile doresc să responsabilizeze vizitatorii și să îi îndemne să respecte locurile sacre și tradițiile locale.

Turismul rămâne un sector vital pentru Bali și se așteaptă ca prin introducerea acestei taxe, fondurile să fie utilizate în mod corespunzător pentru a promova sustenabilitatea și dezvoltarea durabilă a zonei.

Cum se plătește taxa și care sunt beneficiile?

Pentru turiștii străini care sosesc în Bali, există două modalități de a plăti taxa. Aceasta poate fi achitată la sosirea pe aeroportul Denpasar sau prin intermediul portalului Love Bali, care oferă posibilitatea de plată online.

Beneficiile acestei taxe se reflectă în conservarea culturii și a mediului din Bali, precum și în dezvoltarea infrastructurii regionale. Aceste fonduri sunt cruciale pentru a proteja atracțiile turistice și patrimoniul natural din insulă, precum și pentru a sprijini proiecte de reabilitare urbană și dezvoltare socială.

Este de așteptat ca această nouă taxă să aducă beneficii semnificative atât pentru comunitățile locale, cât și pentru turiști, asigurând un turism durabil, responsabil și respectuos cu mediul înconjurător.

Concluzie

Implementarea acestei taxe pentru turiștii străini care ajung în Bali reprezintă o măsură importantă în promovarea dezvoltării durabile a insulei și în protejarea patrimoniului său cultural și natural. Prin această taxă, autoritățile își propun să responsabilizeze vizitatorii și să încurajeze un turism sustenabil și respectuos cu mediul înconjurător.

TAGS: Bali, taxă, turism, turiști.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General