Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateTatăl lui Marian Cozma își comemorează fiul, 15 ani de la tragedia...

Tatăl lui Marian Cozma își comemorează fiul, 15 ani de la tragedia din Ungaria

Tatăl lui Marian Cozma își comemorează fiul, 15 ani de la tragedia din Ungaria

Petre Cozma, în vârstă de 65 de ani, își comemorează fiul, fostul handbalist Marian Cozma, care a fost înjunghiat mortal acum 15 ani în Veszprem, Ungaria. Slujba de pomenire a avut loc sâmbătă, 3 februarie, la cimitirul din cartierul Pipera, unde Marian este înmormântat. Într-un interviu acordat publicației Libertatea, Petre Cozma vorbește cu lacrimi în ochi despre durerea pe care o simte în continuare și despre faptul că timpul nu a reușit să închidă această rană.

Deși Petre Cozma se confruntă cu probleme grave la piciorul stâng și cu diabet, el nu se lasă doborât. Cu toate acestea, durerea este vizibilă în privirea sa. În fiecare noapte, de 15 ani, el se trezește la 2:30 și plânge. Acesta este momentul în care a primit telefonul devastator care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Marian a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, într-un club din Veszprem. Alți doi coechipieri au fost implicați în altercație și au suferit răni grave. Marian a fost singurul care și-a pierdut viața în urma acestui incident tragic.

img6629 Tatăl lui Marian Cozma își comemorează fiul, 15 ani de la tragedia din Ungaria
Petre Cozma, tatăl fostului handbalist Marian Cozma

Ferenc Ilyés, un fost coleg de echipă al lui Marian, l-a sunat pe Petre Cozma pentru a-i transmite vestea cumplită. Ilyés, de origine română și fost jucător al echipei Veszprem, a fost alături de Marian în momentul tragediei și a rămas profund afectat de cele întâmplate. În ciuda durerii pe care o simte, Petre Cozma găsește puterea de a merge mai departe pentru nepoții săi.

Andrei, în vârstă de 17 ani, este un talentat handbalist și este considerat de Petre Cozma ca fiind următorul “Marian”. Deși joacă la Dinamo, există posibilitatea ca el să fie transferat la Oradea, unde federația maghiară intenționează să deschidă o academie de handbal.

andrei chiriac nepot marian Tatăl lui Marian Cozma își comemorează fiul, 15 ani de la tragedia din Ungaria
Andrei Chiriac

Cei care l-au ucis pe Marian au fost condamnați la închisoare pe viață în primă instanță, însă pedepsele au fost ulterior reduse la 18 ani. Cu toate acestea, viața membrilor familiei Cozma a fost distrusă iremediabil și ei nu au primit niciun ban din despăgubirile care ar fi trebuit să fie plătite de criminali. Cazul este blocat în justiție și familia nu mai consideră suma de bani ca fiind importantă în acest moment.

petre cozma la veszprem foto blikk Tatăl lui Marian Cozma își comemorează fiul, 15 ani de la tragedia din Ungaria
Petre Cozma la Veszprem

De-a lungul anilor, Petre Cozma a menținut legătura cu oamenii implicați în această tragedie. El a vorbit chiar și săptămâna trecută cu doctorul Zoltán Csík, CEO-ul echipei Veszprem și cu László Nagy, fostul mare handbalist și director sportiv al clubului. De asemenea, Petre Cozma a fost invitat să viziteze Veszprem și să participe la un eveniment de comemorare în fața statuii lui Marian.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments