Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateTânărul de 24 de ani condamnat la închisoare pentru amenințare și tulburarea...

Tânărul de 24 de ani condamnat la închisoare pentru amenințare și tulburarea ordinii publice

Tânărul de 24 de ani condamnat la închisoare pentru amenințare și tulburarea ordinii publice

Judecătoria Galați a emis o decizie pe 30 ianuarie 2024, prin care un tânăr de 24 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Deși hotărârea instanței nu este definitivă, aceasta reprezintă o etapă importantă în rezolvarea cazului.

Individul în cauză a terorizat timp de mai mulți ani două fete cu care era coleg de clasă la o școală postliceală din Galați. Potrivit anchetatorilor, în decursul celor trei ani de studiu, tânărul a făcut avansuri mai multor colege de clasă, inclusiv celor două fete, hărțuindu-le constant.

Pe 1 martie 2023, suspectul le-a trimis un mesaj uneia dintre fete, invitatându-le pe amândouă să iasă la masă în oraș. În urma nerespectării cererii sale, individul i-a expediat colegei de clasă un mesaj vocal distorsionat de pe un cont fals, în care a amenințat-o cu violul, tăierea și omorârea.

Mesajul amenințător trimis pe 1 martie către una dintre fete conținea următorul conținut: „Boschetaro! Dacă mie îmi mai comentezi o dată, mă mai provoci tu pe mine virtual… O să vă omor pe stradă! Vă las într-o baltă de sânge. … o dată îmi mai comentezi, mă mai sfidezi în mediul virtual, îți bag una în gât. Eu mă duc la pușcărie, vă las într-o baltă de sânge în schimb pe stradă,… Și pe tine, pe fiu-tu, pe fiică-ta și pe bărbac-tu. Îi … un spray în ochi, îi bag un cuțit în fața ta! Mai îmi comentezi tu mie, mă mai sfidezi vreodată… Boschetaro! Sclavooooo! Sclavo, … Vă omor!”.

Pe 6 martie 2023, a avut loc ultimul incident din lungul șir de amenințări cu moartea, jigniri și hărțuiri. Individul a intrat în sala de clasă într-o stare extrem de agitată și nervoasă. La acel moment, în clasă se aflau aproximativ 12-13 colege.

Tânărul s-a îndreptat direct spre una dintre fetele hărțuite și timp de câteva minute a insultat-o și a amenințat-o cu bătaia și moartea, comportament pe care l-a repetat și în cazul celeilalte victime.

Unii dintre colegii de clasă au încercat să-l împiedice să se apropie de colegele lor agresate, dar individul s-a împotrivit și a lovit-o accidental pe una dintre fete în zona feței, provocându-i dezechilibrul și determinând-o să cadă peste o bancă.

Ulterior, individul a scos din buzunarul gecii un spray iritant-lacrimogen, pe care l-a folosit pentru a amenința una dintre fete. Potrivit informațiilor furnizate de presa locală, anchetatorii au stabilit că suspectul a încercat să atace fata cu sprayul, dar a fost oprit de intervenția altor colege de clasă și a cadrelor didactice.

În timp ce situația escalada în sala de clasă, doi profesori au intrat în încercarea de a calma individul, dar acesta a continuat să-i înjure și să le adreseze amenințări celor două fete. În cele din urmă, individul a părăsit sala de clasă.

În noaptea de 6 spre 7 martie 2023, după ce părinții lui au fost informați că ar putea fi exmatriculat, tânărul a trimis două mesaje audio unei colege de clasă. În aceste mesaje, el a declarat că își propune fie să o atace cu un cuțit și să o omoare pe una dintre fetele hărțuite, fie să o bată până când aceasta va ajunge la spital.

De asemenea, individul a amenințat că, în cazul în care va fi exmatriculat, va incendia ambele sedii ale instituției de învățământ la care erau înscriși. La procesurile judiciare, suspectul a recunoscut în totalitate acuzațiile și a solicitat să fie judecat conform procedurii simplificate.

Tânărul a fost supus unei expertize psihiatrice, iar medicii au concluzionat că acesta prezintă o tendință de personalitate de tip mixt, cu păstrarea discernământului.

Aceasta este o situație gravă și îngrijorătoare, în care viața și integritatea fizică a victimelor au fost amenințate continuu. Procesul judiciar desfășurat la Judecătoria Galați reprezintă un pas important în asigurarea unei pedepse adecvate pentru individul care a comis aceste infracțiuni grave.

Pentru mai multe informații, vă îndrumăm să citiți articolul original aici.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments