Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateTânăr din Craiova reținut pentru lovirea unui copil de 2 ani

Tânăr din Craiova reținut pentru lovirea unui copil de 2 ani

Tânăr din Craiova reținut pentru lovirea unui copil de 2 ani

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din Craiova a fost reținut de către polițiști sub suspiciunea de comitere a infracțiunii de lovire sau alte violențe. Incidentul a avut loc pe 12 mai, când tânărul ar fi agresat fizic fiul unei femei, provocându-i leziuni care necesitau îngrijiri medicale timp de câteva zile.

Investigații și reținere

Evenimentul a fost adus la cunoștința autorităților pe 15 mai de către un medic de familie, care a observat leziuni traumatice la un copil de 2 ani prezentat pentru consultație oftalmologică. Ancheta a scos la iveală că bărbatul în vârstă de 27 de ani, tatăl copilului, a semnalat leziunile în ziua de 14 mai, precizând că soția sa de 27 de ani, din Craiova, ar fi responsabilă de acestea.

Soția bărbatului nu a cooperat cu autoritățile, refuzând să ofere informații despre eveniment. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru violență în familie, ulterior schimbând încadrarea juridică a infracțiunii în lovirea sau alte violențe. Un tânăr de 29 de ani, identificat din Craiova, a fost bănuit de comiterea faptei.

Tânărul a fost localizat și adus la sediul poliției pentru audieri, apoi reținut pentru 24 de ore și plasat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Astăzi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru luarea unei măsuri preventive în acest caz.

Citiți și: (VIDEO) Craiovean reținut pentru hărțuire

Reacții și continuare a anchetei

Fapta comisă de tânărul din Craiova a stârnit indignare în comunitatea locală. Vecinii și cunoscuții familei au exprimat șoc și dezgust față de violența exercitată asupra copilului de doar 2 ani. Autoritățile au asigurat că vor face tot posibilul pentru investigarea completă a cazului și aplicarea legii în mod corect.

Anchetatorii continuă să adune dovezi și să audieze martori pentru a stabili cu exactitate circumstanțele agresiunii asupra minorului. Poliția subliniază importanța implicării comunității în prevenirea violenței domestice și protejarea drepturilor copiilor.

Expertize și sprijin pentru victimă

În paralel cu investigațiile în desfășurare, autoritățile încearcă să ofere sprijin și asistență victimelor violenței. Copilul agresat a primit îngrijiri medicale adecvate pentru leziunile suferite, iar specialiști în protecția copilului urmăresc evoluția sa după traumele nedrepte la care a fost supus.

Expertizele medicale și psihologice vor fi efectuate pentru a evalua impactul asupra copilului și pentru a oferi suport în vindecarea sa fizică și psihică. Comunitatea se mobilizează în jurul familiei afectate, oferindu-le sprijin emoțional și solidaritate în fața acestei tragedii.

Condamnare publică și nevoia de educație

Fenomenele de violență domestică, în special cele îndreptate împotriva copiilor, sunt unanim condamnate de societate. Educația și informarea sunt considerate principalele instrumente pentru prevenirea abuzurilor și asigurarea unui mediu sigur pentru copii și familii.

Specialiștii subliniază importanța intervenției timpurii în cazurile de abuz domestic și susțin implicarea activă a tuturor părților implicate în eliberarea victimelor din ciclul violenței. Autoritățile și organizațiile neguvernamentale colaborează pentru implementarea unor programe educaționale și de consiliere destinate prevenirii violenței în familie.

TAGS:

tânăr din Craiova, lovire copil 2 ani, violenta familie, arestare politisti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General