Sunday, June 23, 2024
HomeSportTactica lui Emeric Ienei și amintirile amuzante ale jucătorilor Stelei

Tactica lui Emeric Ienei și amintirile amuzante ale jucătorilor Stelei

Tactica lui Emeric Ienei și amintirile amuzante ale jucătorilor Stelei

Cu toții ne amintim de Emeric Ienei, antrenorul legendar care a condus Steaua București spre victoria în Cupa Campionilor din 1986. După mulți ani, Mihai Stoichiță, oficialul FRF, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA o poveste savuroasă despre tactica lui Ienei și un moment amuzant cu jucătorii echipei. Totodată, Adrian Ilie, fostul jucător al Stelei, a împărtășit și el o amintire cu antrenorul.

Momente amuzante în vestiarul Stelei

Mihai Stoichiță a rememorat o întâmplare din vestiarul Stelei cu Emeric Ienei, Liță Dumitru, Anghel Iordănescu și Marcel Răducanu. Acesta a dezvăluit publicului tactica legendarului antrenor român la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce poate fi urmărită în fiecare zi de luni, marți și vineri pe site-ul FANATIK.RO. Stoichiță a povestit că într-o ședință de anii ’70, Ienei le spunea jucătorilor că Puiu Iordănescu să bată cu interiorul din dreapta, iar Liță Dumitru cu dreptul din stânga. În timpul acestei ședințe, Marcel Răducanu, unul dintre jucători, timid până acum, a îndrăznit să întrebe: “Nea Emi, pot să bat și eu un aut?”. Momentul a stârnit râsul tuturor.

Și Adrian Ilie, fostul atacant al Stelei, are o amintire amuzantă cu Emeric Ienei. Într-o zi, Ilie a întârziat la un antrenament al echipei, dar antrenorul nu a băgat de seamă absența sa. Ilie s-a grăbit să se schimbe și a intrat direct în antrenament. Ulterior, când a vrut să ceară scuze pentru întârziere, Ienei i-a spus să meargă la margine și să bată lovituri libere.

Emeric Ienei, invitat la meciul FCSB în Cupa României Betano

Recent, Emeric Ienei a fost invitat de FC Bihor să susțină echipa FCSB în grupele din Cupa României Betano. Președintele formației din Liga 3 a vorbit despre cum s-a simțit antrenorul pe stadion. Din cauza unor probleme de sănătate, Ienei nu putea sta la tribuna oficială, așa că a fost așezat între băncile de rezerve. Acest gest a făcut ca legendarul antrenor să se bucure că a putut fi prezent la meci.

Echipa de conducere a FC Bihor a luat măsuri speciale pentru ca Ienei să poată urmări meciul într-un mediu cât mai confortabil, având în vedere starea sa de sănătate. Astfel, antrenorul a fost însoțit de nora și nepoata sa și a putut sta puțin jos pentru a nu fi obosit prea tare. De asemenea, George Tătar, un reprezentant al clubului, s-a asigurat că Ienei are tot ce îi trebuie și a fost alături de el pe toată durata meciului.

Concluzie

Emeric Ienei rămâne un nume de referință în fotbalul românesc. Tactica sa inteligentă și amuzantele amintiri cu jucătorii Stelei ne reamintesc de vremurile de glorie ale echipei. FCSB a avut onoarea de a-i avea prezent la un meci oficial, iar clubul FC Bihor s-a asigurat că antrenorul se simte cât mai bine. Tocmai astfel de gesturi dovedesc respectul și prețuirea pentru un om care a adus atât de multe bucurii fanilor fotbalului românesc.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General