Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateSute de elevi din Gorj contestă notele primite la Evaluarea Națională

Sute de elevi din Gorj contestă notele primite la Evaluarea Națională

Sute de elevi din Gorj contestă notele primite la Evaluarea Națională

Un număr semnificativ de elevi din Gorj au fost nemulțumiți de rezultatele obținute la Evaluarea Națională și au decis să depună contestație pentru recorectarea lucrărilor. Peste 400 de elevi din județ au considerat că notele acordate au fost sub așteptări și speră că, prin reevaluare, vor obține un punctaj corect pentru efortul depus. Cea mai mare parte a contestațiilor au fost îndreptate către proba de Limba și literatura română, cu un număr de 234, în timp ce proba de Matematică a generat 177 de contestații, conform declarațiilor inspectorului școlar Ionuț Catrina.

Înainte ca contestațiile să fie soluționate, în Gorj, un procent de 75,37% dintre candidați au obținut medii care se situează peste media de 5, depășind media națională. Conform regulamentului, nota acordată elevilor în urma rezolvării contestațiilor va fi considerată nota finală, indiferent de modificările de punctaj survenite comparativ cu evaluarea inițială. Rezultatele finale ale Evaluării Naționale din Gorj vor fi afișate în data de 9 iulie, moment crucial pentru elevii implicați. Așadar, media obținută în cadrul acestei etape va fi decisivă pentru admiterea acestora în clasa a IX-a a liceului.

Procesul de admitere în liceu, bazat pe rezultatele Evaluării Naționale, începe cu înscrierile pe data de 11 iulie. Candidații vor fi repartizați în unitățile de învățământ după evaluarea notelor și a capacităților fiecăruia, proces ce culminează pe 24 iulie, când fiecare elev va afla la ce liceu va putea continua studiile superioare. Elevii și profesorii din Gorj așteaptă cu nerăbdare afișarea rezultatelor finale și repartizarea pentru a-și planifica următorii pași în cariera lor academică.

I.I.

TAGS: Evaluarea Națională, Gorj, contestații, liceu, admitere
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General