Thursday, May 23, 2024
HomeSportSurparea Străzii din Slănic, Prahova: Cauze și Controverse Politice

Surparea Străzii din Slănic, Prahova: Cauze și Controverse Politice

Surparea străzii din Slănic, Prahova – Cauze și Implicații Politice

Surparea Străzii din Slănic, Prahova: Cauze și Controverse Politice

Conform informațiilor preliminare obținute în decurs de cinci zile de la incident, se pare că principalul motiv al surpării străzii 23 August din Slănic, Prahova, este reprezentat de infiltrările de apă din sol, au afirmat surse oficiale citate de publicația Libertatea în data de 30 aprilie.

Analiza Cauzelor Surpării

O evaluare a situației a relevat că fenomenele de tasare afectează nu doar suprafața stradală, ci și blocurile din proximitatea zonei, cu incertitudinea evoluției acestora precum și a posibilelor surpări anterioare sau ulterioare, conform declarațiilor prefectului de Prahova, Emil Drăgănescu. Acesta a subliniat că blocurile evacuate rămân improprii pentru reocupare în prezent, precizând faptul că nu există claritate asupra progresului fenomenelor de tasare.

Acțiunea de evacuare a fost inițiată imediat, peste 40 de locuitori fiind relocati din locuințele aflate în vecinatatea zonei afectate. Un alt incident a avut loc joi dimineață, 25 aprilie, când un segment al străzii 23 August din Slănic, Prahova, a suferit prăbușirea, imaginile fiind surprinse de camerele de supraveghere.

În urma evenimentului, terenul din aria afectată a continuat să se comprime, înregistrând o tasare suplimentară de aproximativ 20 de centimetri vineri, deși situația s-a stabilizat până în weekend. Autoritățile monitorizează în mod continuu evoluția situației, expertiza tehnică fiind coordonată de Direcția pentru Situații de Urgență Prahova.

Controverse Politice Legate de Surpare

Surparea străzii din Slănic, Prahova, a devenit subiect de dispută intensă în spațiul politic local, funcționând ca punct focal al conflictului dintre PSD și PNL în perioada premergătoare alegerilor locale. Astfel, principalele personaje implicate devin cei doi candidați la șefia Consiliului Județean Prahova: Iulian Dumitrescu (PNL), suspendat din funcție și acuzat de acte de corupție, și Virgiliu Nanu (PSD), fost prefect, criticat pentru inacțiune în gestionarea crizei de la Slănic.

Conform deciziilor politice, PSD Prahova a lansat acuzații grave la adresa adversarului, declarând că “gruparea mafiotă a lui Iulian Dumitrescu” poartă responsabilitatea directă pentru tragedia de la Slănic, în timp ce reprezentantul PNL a respins cu fermitate aceste acuzații, denumindu-le “absurde”, și a subliniat că “PSD încearcă să saboteze finalizarea proiectului de alimentare cu gaze a comunităților din Valea Slănicului”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments