Friday, June 21, 2024
HomeActualitate„Suntem aici să te salvăm, stai calm”. Poliția israeliană a lansat un...

„Suntem aici să te salvăm, stai calm”. Poliția israeliană a lansat un videoclip dramatic cu momentul în care 3 ostatici sunt salvați din Fâșia Gaza


Poliția israeliană a lansat un videoclip, înregistrat cu camera de pe casca unui membru al comandoului israelian, cu momentul în care Almog Meir Jan (21 de ani), Andrei Kozlov (27 de ani) şi Shlomi Ziv (40 de ani). au fost salvați, sâmbătă, din Al Nuseirat, centrul Fâșiei Gaza, transmit CNN și Yedioth Ahronoth.


Operațiunea a fost desfășurată de Yamam (Unitatea Națională de Luptă împotriva Terorismului) și agenții Shin Bet, „care salvează ostaticii sub foc puternic și elimină teroriștii din Gaza”.


Într-o declarație care însoțește videoclipul de 45 de secunde, se spune că „agentii Yamam și Shin Bet au lucrat simultan în două locații pentru a-i salva pe cei patru ostatici, angajându-se într-o luptă aprigă cu teroriștii”.


Filmarea arată forțele de securitate israeliene care se apropie de o proprietate printr-o grădină și apoi intră în mijlocul unor focuri de armă puternice.


În videoclip, o voce spune în ebraică: „Suntem aici”. Doi dintre ostatici se identifică drept Almog Meir Jan și Andrei Kozlov.


Unul dintre salvatori este auzit spunând: „Trei prizonieri dispăruți sunt în mâinile noastre. Totul e bine. Am venit să te salvăm, fii calm”,


Cei trei ostatici aleargă apoi prin grădina proprietății, în timp ce focul continuă.


Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!


Anterior, armata israeliană a precizat că Almog Meir, Andrei Kozlov și Shlomi Ziv au fost ținuți captivi în casa fotoreporterului Abdullah Al-Jamal, ucis în timpul operațiunii, despre care armata israeliană spune că era angajat Al Jazeera și agent Hamas. Postul din Qatar a negat, însă Al-Jamal apare pe site-ul acestuia.


Pe lângă Meir, Ziv și Kozlov, după 246 de zile în captivitatea Hamas a fost salvată și Noa Argamani, dintr-o casă aflată la 200 de metri de casa lui Al-Jamal.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General